Isabel Celaá, nova ambaixadora d'Espanya al Vaticà

El BOE publica també el nomenament dels nous caps de la diplomàcia espanyola a Dinamarca i el Turkmenistan

La ministra de Educación y Formación Profesional, Isabel Celaá, durante una rueda de prensa
L'exministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, en una imatge d'arxiu / O.CAÑAS.POOL / Europa Press

El govern espanyol ha nomenat l'exministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ambaixadora d'Espanya davant la Santa Seu, en substitució de María del Carmen de la Peña, segons publica aquest dimecres el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

El nomenament, que l'executiu va proposar a principis de desembre, es confirma ara després de rebre el vistiplau de la Santa Seu. 

Llicenciada en Filosofia i Lletres/Filologia Anglesa i en Dret, va ser també portaveu del govern, diputada del PSOE alCongrés dels Diputats en les XIII i XIV legislatures i parlamentària pel mateix partit al Parlament basc.

Celaá va ser igualment consellera d'Educació, Universitats i Recerca del País Basc, vicepresidenta del Parlament basc i directora de gabinet del conseller de Justícia, Economia, Treball i Seguretat Social del govern basc, entre altres coses.

El govern també ha nomenat també ambaixadora d'Espanya a Dinamarca la diplomàtica María Victoria González Román, i Marcos Gómez Martínez, fins ara responsable diplomàtic a Colòmbia, com a nou ambaixador d'Espanya al Turkmenistan. 

També et pot interessar

stats