La investigació a Zaplana dins el cas Erial es prorroga sis mesos: "No hi ha més interés que arribar a la veritat"

La magistrada recorda que falta analitzar, tant per ella com per l'UCO, documentació intervinguda a l’exconseller d'Indústria, Fernando Castelló

L'expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, en una imatge d'arxiu
L'expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, en una imatge d'arxiu / Francisco Martínez / Europa Press

La titular del jutjat d’instrucció número 8 de València, que investiga dins del cas Erial l'expresident de la Generalitat i exministre de Treball amb el PP, Eduardo Zaplana, ha decidit prorrogar la instrucció sis mesos més, fins al 29 de juliol de 2022, i ha recalcat l'interés per "arribar a la veritat". 

La magistrada ja havia proposat, en un escrit previ, la pròrroga de les investigacions sobre el suposat pagament de comissions a canvi d’adjudicacions del servei d'ITV i el Pla Eòlic Valencià.

Tot i que la majoria de les defenses, inclosa la d'Eduardo Zaplana, s'hi havien oposat, en la resolució d’aquest dimecres la jutgessa defén el procés d’investigació i rebutja que hi haja dilacions injustificables. A parer seu, no es pot donar per finalitzada la instrucció, perquè falta analitzar (tant per ella com per l'UCO) documentació intervinguda a l’exconseller d'Indústria, Fernando Castelló, i la contestació a diversos requeriments emesos.

Així mateix, la magistrada ha assegurat que el volum de la documentació que forma part de la causa, molta de caràcter bancari, ha fet que es generen dades que fan necessari continuar treballant-hi. El resultat "pot sustentar no sols l'acusació sinó també la defensa", segons ha recordat, i només quan es finalitze l'anàlisi de la informació es podran fer diligències que puguen portar també a mantindre en la causa un o diversos investigats o a excloure'ls d'aquesta.

La jutgessa ha recordat que aquest cas no és l'únic que es tracta en el jutjat ni per part de l'UCO. En aquesta línia, ha afirmat que no accepta que es valore com a "esbiaixada i errònia" l'anàlisi de la documentació.

També et pot interessar

stats