Intercanvi de crítiques en les xarxes entre el PSPV i Compromís per la partida dels PGE per als Rodalies de València

Compromís critica que la partida és insuficient, mentre que els socialistes rebaten que el pressupost enguany es multiplica per 10

Enfrontament en xarxes entre Oltra, Ribó, Gómez i Sanjuán.
Enfrontament en xarxes entre Oltra, Ribó, Gómez i Sanjuán / À Punt NTC

La partida per al servei de rodalia i les inversions en mobilitat per a València arreplegades en els pressupostos generals de l'Estat (PGE) han suscitat un intercanvi de missatges i crítiques en xarxes socials entre els dirigents de Compromís i el PSPV, socis de govern en l’Ajuntament del Cap i Casal i en el govern de la Generalitat.

En concret, s’han creuat missatges l'alcalde de València, Joan Ribó; la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra; el regidor d'Hisenda en l'Ajuntament de València; Borja Sanjuán; i la vicealcaldessa, Sandra Gómez.

El desacord ha començat quan Ribó (Compromís) ha criticat en Twitter que la partida pressupostària per a 2022 per a Rodalies és de 59,8 milions d'euros, “molt per davall d'altres ciutats", com Madrid (1.224 milions) i Barcelona (1.300 milions). "A més, en 2020 dels 200 milions previstos es van executar 8,8 milions i en 2021 dels 59,8 milions previstos es va executar un milió", ha denunciat l'alcalde.

El regidor d'Hisenda, el socialista Borja Sanjuán, ha respost a Ribó que el pressupost per a 2022 en Rodalies puja de 18 a 180 milions, fet que suposa “més 300 milions de transferència a la Generalitat per a mobilitat". "Quedarà camí, però multiplicar per 10 els pressupostos és bona notícia", ha assenyalat.

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha compartit la publicació de Sanjuán amb el missatge: "Hi ha tuits que només retraten als qui els escriuen #NiALaSuelaDelZapatoSudao".

Aquesta etiqueta ha despertat les crítiques dels socialistes. Sanjuán ha respost: "Hi ha etiquetes molt elegants que retraten a qui els escriu", mentre que la vicealcaldessa Sandra Gómez ha retret: "Hui Compromís ha donat unes dades incorrectes i en el PSOE els hem contrastat, com és legítim, natural i fins i tot positiu per a afavorir el debat. I aquesta és la resposta totalment fora de lloc que han donat”. 

No és la primera picabaralla en xarxes que escenifiquen aquests partits. Al gener d’enguany, els socis del govern del Botànic van escenificar públicament les seues diferències pel decret llei de l’executiu espanyol per a regular les indemnitzacions pel tancament de la plataforma Castor. 

També et pot interessar

stats