Picabaralla en les xarxes entre els socis del Botànic per les indemnitzacions pel projecte Castor

Compromís critica que el govern espanyol indemnitze diversos bancs pel tancament de la planta.

Picabaralla en les xarxes entre els socis del Botànic per les indemnitzacions pel projecte Castor
Picabaralla en les xarxes entre els socis del Botànic per les indemnitzacions pel projecte Castor

El decret llei de l’executiu espanyol que regularà les indemnitzacions pel tancament de la plataforma Castor obri una nova escletxa entre els socis del govern del Botànic, format pel PSPV, Compromís i Unides Podem, després de les divergències que han mostrat públicament sobre la gestió de la pandèmia a la Comunitat Valenciana.

Aquest dijous el Congrés debatrà i votarà la norma que aprova pagar les indemnitzacions al Banc Santander, CaixaBank i Bankia pel tancament de la planta Castor, situada a 20 quilòmetres de la costa de Vinaròs. L'executiu espanyol ja va aprovar l'ampliació d'un crèdit per a fer front als 1.350 milions d'euros amb què s'ha de compensar els tres bancs. Un crèdit que ara s'ha inclòs en el mateix decret llei d'altres mesures de suport social, com ara l'ingrés mínim vital.

Compromís ja ha demanat que es modifique el decret. De fet, el diputat Joan Baldoví ha assegurat que és “immoral” mesclar unes mesures de suport a les persones que pitjor ho estan passant amb el que considera fer un “Bizum” al Banc Santander per un “nyap” de projecte.

A més, la formació taronja ha publicat un tuit aquest dimecres en les xarxes que deia “Bon dia a tots menys al govern del PSOE i Podem”.

Davant d'aquest tuit, el primer que ha reaccionat ha sigut el síndic socialista, Manolo Mata, que ha ironitzat que algú podria haver “hackejat” el perfil de xarxes socials de Compromís. “Dec ser algú de la dreta, perquè donen el bon dia a tots menys als seus socis”, ha afegit.

En aquest sentit també s’ha dirigit el compte de Podem a la Comunitat Valenciana, que deia que “potser algú s’ha equivocat de taronja” en entrar al compte de Compromís.

Membres de l’oposició no han tardat a reaccionar davant d'aquest encreuament d’acusacions. El diputat del Partit Popular a les Corts, Alfredo Castelló, ha afirmat: “Així està de fort i unit el nostre govern en el pitjor moment de la pandèmia. Patètic és poc”.

També et pot interessar

stats