Interactiu | Què ha votat el teu veïnat en les eleccions municipals de Castelló de la Plana?

El PP s’endú quasi la meitat dels vots del centre de la ciutat i gran part de la perifèria, mentre que el PSPV és el més votat al Grau i als barris del sud

El mapa de Castelló de la Plana (Plana Alta) es tiny pràcticament de blau després de les eleccions del 28M. El Partit Popular ha sigut el clar vencedor en el nucli antic i assoleix més de la meitat dels vots, i en gran part de la perifèria, atenent els resultats detallats dels comicis municipals de diumenge oferits pel Ministeri de l’Interior. Només li fa la competència el PSPV, el més votat al Grau de Castelló i alguns barris del sud. 

Els resultats electorals segmentats per barris evidencien una clara vinculació entre el nivell de rendes del veïnat i el seu vot. Si es comparen les dades del ministeri amb les de l’Atles de Distribució de la Renda per Llars de l’Institut Nacional d’Estadística de 2022, el PP aconsegueix més de la meitat dels vots en zones amb les rendes més altes com el Pau Lledó, amb un sou mitjà superior als 20.000 euros anuals, o el centre històric, que frega en conjunt els 18.000 euros. També lidera en la perifèria nord-oest, en zones com la Marjaleria o on es troben urbanitzacions com Penyeta Roja.

Pel que fa al PSPV, obté la majoria dels vots en el sud de la ciutat, en zones com el grup de Sant Andreu, el grup Sant Vicent Ferrer o el grup la Unió, on les rendes mitjanes oscil·len entre els 10.000 euros i els 12.000 euros anuals. També lideren al nucli antic del Grau de Castelló, on el veïnat té uns ingressos mitjans de 10.000 euros. En canvi, la platja del Grau, la tercera zona de Castelló amb la renda més elevada, se l’enduen els populars. Tot i assolir bons resultats en determinats barris, els socialistes no aconsegueixen superar el llindar del 40% dels vots en cap de les zones on lideren.

Sorprenen, en canvi, el grup Sant Llorenç i el grup Sant Agustí, amb els ingressos més baixos de la ciutat, que no superen els 8.000 euros de mitjana anuals, i on el PP és la formació més votada amb el 35% de les paperetes. 

També et pot interessar

stats