Més i Iniciativa voten fins dijous per a confeccionar les llistes de Compromís-Sumar

Àgueda Micó serà la candidata en la llista del Congrés per València, mentre que tres candidats aspiren a ocupar el número 2 en les tres províncies

Àgueda Micó
Imatge d'arxiu d'Àgueda Micó, en una entrevista en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Més i Iniciativa, dues de les tres formacions que integren Compromís, votaran fins dijous en les primàries per a decidir els candidats que aniran en la llista de Compromís-Sumar al Congrés i el Senat. Àgueda Micó serà la candidata per València, ja que no s'ha presentat ningú més per aquest lloc, mentre que al número dues de les tres províncies es presenten tres candidats.

En concret, el dos d'Alacant es disputaran entre tres candidates de Més: Imma Orozco, Júlia Company i Míriam Enniuoa; mentre que el dos de València estarà renyit entre tres candidats d'Iniciativa: Alberto Ibáñez, Alfons Puncel i Oro Azorín. A Castelló seran Guillem Roig, Betlem Albero i Francesc Mezquita, els tres de Més, els que disputen el número dos.

L'aritmètica de les llistes de Compromís és complexa, perquè cadascuna de les formacions ostenta un lloc diferent en la llista. Així, en la circumscripció de València, l'1 és per a Més, per la qual cosa Àgueda Micó ja és automàticament la candidata perquè no té adversaris. El 2 i el 4 els té Iniciativa, mentre que el 3 és d'Esquerra Unida i el 5, de Sumar.

A Alacant, el número 1 serà per a algú proposat per Sumar; el dos per a Més (Company, Orozco o Enniuoa), el tres per a Sumar i el quatre per a Iniciativa, encara que ningú s'ha presentat a aquest lloc, que no es considera d'eixida. Per tant, serà el partit qui decidisca a qui incloure.

Semblant sistema a Castelló: l'1 serà un candidat de consens entre Compromís i Sumar; el dos serà per a Més (Albero, Mesquita o Roig), el tres per a Sumar i el quatre per a Iniciativa, un lloc per al qual només s'ha presentat Àgueda Murciano.

Pel que fa al Senat, Compromís liderarà les candidatures d'Alacant (Iniciativa, tampoc hi ha presentat candidats) i Castelló (Més: s'han presentat Robert Castelló i Elisa Vilalta). A València, tindran el dos, que serà per a Més (se'l disputaran Enric Barea i Míriam Varea).

Aquest dilluns s'han proclamat les candidatures, i per això des de demà fins dijous a les 20:00 hores es votarà i divendres es presentaran els resultats definitius.

També et pot interessar

stats