Inadmeten la querella del president de Ribera Salud contra Mónica Oltra per calúmnies

La vicepresidenta i exconsellera va afirmar en 'Salvados' que Alberto de Rosa "pertanyia a l'extrema dreta" i que el seu objectiu era "traure-la de la política activa"

Mónica Oltra
Mónica Oltra, entrevistada en el programa 'Salvados' / La Sexta

L'Audiència Provincial de Madrid ha inadmés la querella presentada pel president del grup Ribera Salud, Alberto de Rosa, contra l'exvicepresidenta Mónica Oltra per un presumpte delicte de calúmnies i injúries amb publicitat per les seues manifestacions en un programa de televisió el 2022. De Rosa va presentar una querella contra Oltra per unes manifestacions en el programa Salvados emés en La Sexta l'11 de desembre de 2022 que, segons denunciava, les va fer "amb la intenció de vulnerar i menyscabar el prestigi" del querellant.

En eixe programa, a propòsit de l'exhibició d'una fotografia en què es veia l'empresari, l'expresident Francisco Camps i la cofundadora de Vox Cristina Seguí, Oltra va afirmar que De Rosa "pertanyia a l'extrema dreta" i que el seu objectiu era "traure-la de la política activa per estar ressentit en haver perdut el seu grup Ribera Salud els dos hospitals" que van tornar a la gestió pública en eixa legislatura.

Segons recull la resolució d'inadmissió de la secció primera de l'Audiència de Madrid, Oltra també va manifestar que tots els participants en eixa conversa "li van prometre unes coses i altres a la menor [tutelada per la Generalitat] que va denunciar [abusos de l'exmarit d'Oltra] i després van aconseguir el seu vertader propòsit de traure-la de la política, deixant desemparada a la menor".

Les acusacions es van realitzar quan Mónica Oltra ja havia dimitit del càrrec com a vicepresidenta i consellera d'Igualtat, després de la imputació per la suposada ocultació del cas d'abusos comés pel seu exmarit sobre la menor tutelada. La investigació va ser arxivada l'abril passat.

Segons la resolució de l'Audiència de Madrid, que en ratifica una anterior del jutjat d'instrucció número 3 d'Alcobendas, no es compleixen els requisits del delicte de calúmnia al no fer-se una imputació de manera concreta sinó, "una vaga imputació grupal".

Afig que Oltra es refereix a una altra persona, com a veu cantant i fundadora de Vox, com la que ha manipulat a la menor en este cas, atribuint el fet a l'entorn del partit d'extrema dreta sense especificar autories.

Respecte a les injúries, el que atribueix Oltra al querellant és la seua ideologia d'extrema dreta, però encara que no siga així això no és un insult si es té en compte que hi ha partits legalitzats d'esta ideologia amb la qual està conforme una part de la societat i una altra no.

"Això és, per a uns pot ser un insult i per a uns altres el contrari", indica el text. Per estos motius, l'Audiència confirma la desestimació del recurs de De Rosa contra la resolució del jutjat d'Instrucció d'Alcobendas.

També et pot interessar

stats