Illueca defensa un debat "a tres bandes" en el Botànic per a definir els pressupostos

El vicepresident segon espera que aquest diàleg es concrete durant "els pròxims dies" i que s'aborde amb "modèstia" i en el qual cada soci del govern siga conscient del seu pes

Soler i Illueca, aquest dijous
Soler i Illueca, aquest dijous / Rober Solsona (Europa Press)

El nou vicepresident segon de la Generalitat, Héctor Illueca, ha tractat aquest dijous de calmar les aigües al si del Botànic i ha apostat per un debat "a tres bandes" entre els socis de govern respecte als pressupostos de 2022. Un debat que Illueca confia que es concrete "durant els pròxims dies" i que s'aborde amb "modèstia" i en el qual cada soci del govern del Consell siga conscient "del pes que té en l'executiu", ha afegit.

Així s'ha manifestat Illueca després de reunir-se amb el conseller d'Hisenda, Vicent Soler. Aquesta trobada ha generat polèmica pel fet que la vicepresidenta, Mónica Oltra, va cancel·lar la seua reunió amb Soler -prevista per a unes hores abans- en saber que també anava a rebre el recentment nomenat conseller. "Les formes en política són decisives. Ho dic perquè s'ha especulat molt sobre si jo anava a vindre o no a parlar amb el conseller. Jo crec que, si un conseller em demana una reunió, la meua obligació com a vicepresident és parlar amb ell, i per això soc ací", ha manifestat.

"Jo vull saber quina és la posició del conseller (Soler), de la vicepresidenta (Oltra), de totes les parts que integren aquest projecte en comú. Crec que és el més raonable", ha manifestat. Així, ha considerat que "la idea de poder tindre un debat a fons de caràcter general sobre la política econòmica de la Generalitat és compartit tant per Compromís, com pel PSOE i Unides Podem".

"Crec que és possible que tinguem coincidències i discrepàncies i, com qualsevol govern de coalició, les discrepàncies les dirimirem sense problema", ha resumit el nou vicepresident del Consell.

També et pot interessar

stats