Illa assegura que el govern espanyol respondrà a la "singularitat" de Catalunya en finançament

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, advertia de matí que és "molt difícil" que donen suport a la seua possible investidura si no es fan passos en esta matèria

Salvador Illa, primer secretari del PSC, en la 15a assemblea de la federació del PSC
Salvador Illa, primer secretari del PSC, en la 15a assemblea de la federació del PSC / Europa Press

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha assegurat este dissabte que el govern espanyol vol "donar resposta a la singularitat de Catalunya" per a millorar el seu finançament, per la qual cosa ha reclamat un acord d'investidura que li permeta posar-se a treballar "com més prompte millor" en l'assumpte.

En la seua intervenció en la 15a assemblea de la Federació del PSC del Baix Llobregat celebrada a Gavà (Barcelona), Illa ha garantit que el govern de Pedro Sánchez té la intenció "d'escoltar" Catalunya i "l'ajudarà" amb la millora del seu finançament.

"Em vull posar a treballar de manera immediata per a aconseguir estos objectius. I sé que uns altres també ho volen fer. Sé que el govern d'Espanya ajudarà en eixa tasca de millorar el finançament de Catalunya", ha asseverat el líder del PSC, que ha puntualitzat que ara és temps de "serenitat, discreció i ofici polític".

Per al secretari general del PSC, el finançament singular que els catalans reclamen no és "un privilegi, és una qüestió de justícia", perquè "no pot ser que Catalunya siga la tercera a aportar recursos i la catorzena a rebre'ls", ha dit respecte al sistema actual de finançament.

ERC reclama una relació "bilateral" amb l'Estat que permeta a Catalunya recaptar "tots els impostos"

Precisament, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, advertia este mateix dissabte de matí que és "molt difícil" que els republicans donen suport a una investidura d'Illa al capdavant de la Generalitat de Catalunya si el govern espanyol "no mou fitxa per al finançament singular" de Catalunya.

En la seua intervenció davant el Consell Nacional d'ERC, la dirigent republicana ha aclarit que no acceptarà simplement "algunes singularitats" en el nou model, sinó que ERC reclama per a Catalunya una relació "bilateral" amb l'Estat, al marge del règim comú, com tenen el País Basc i Navarra, que permeta que Catalunya "recapte tots els impostos". També ha subratllat que ERC reclama un "concert econòmic" i recordar el dèficit fiscal que pateix anualment Catalunya, la secretària general ha assegurat que esta demanda és "el mínim exigible".

També et pot interessar

stats