Igualtat acusa el PPCV de manipular les dades sobre menors víctimes d'abusos

El PPCV amplia la denúncia perquè l'Europarlament investigue l'actuació de la Conselleria en els centres de menors tutelats

La síndica del PPCV en les Corts, María José Catalá, en una imatge d'arxiu
La síndica del PPCV en les Corts, María José Catalá, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El PPCV ha tornat a posar en el centre de la diana política la gestió dels centres de menors tutelats per la Generalitat. Aquest dilluns han anunciat que tornaran a exigir que les Corts posen en marxa una comissió d'investigació sobre l'actuació de la Generalitat en aquesta qüestió i demanaran al president, Ximo Puig, que depure responsabilitats en el sistema de protecció. Són dues de les prioritats del grup parlamentari el 2022, segons ha avançat la síndica, María José Catalá, després d'una reunió per a marcar les línies d'actuació en el nou any polític.

La portaveu parlamentària del PPCV ha destacat la protecció d'aquests menors davant "una situació que ja és insostenible, s'ha convertit en un escàndol i no té cap mena de tolerància". Segons ha denunciat als mitjans de comunicació, "des del 20 de juny de 2020 fins al 20 de juny de 2021 hi ha 175 menors del sistema de protecció de la Generalitat que han patit abusos, el 72% d'ells en acolliment residencial". Per això, ha assegurat, el seu partit ha acordat ampliar la denuncia que va remetre fa uns mesos a la comissió de peticions del Parlament Europeu, presidida per l'eurodiputada popular Dolors Montserrat, per a incloure aquestes dades.

"No es tracta només d'un cas aïllat per estar vinculat a la vicepresidenta", ha recalcat en al·lusió a Oltra i a la condemna a l'exmarit, al temps que ha criticat que "en Compromís ningú dimitirà ni amb aigua calenta". Per això li ha demanat amb urgència a Puig, també líder del PSPV, a "donar respostes perquè és el responsable que el sistema de protecció de la Generalitat a menors tutelats no estiga funcionant". La síndica popular interpel·larà el president sobre aquesta qüestió en la pròxima sessió de control en les Corts.

La majoria els cometen persones alienes al sistema, segons la Conselleria

Des de la Conselleria han demanat prudència al Partit Popular i han acusat l'oposició de manipular "unes situacions que no sols són números", perquè donen a entendre "que els abusos es produeixen en centres d'acolliment quan les situacions són molt diverses". De fet, el Consell ha assegurat que la major part es van produir "en situacions de l'entorn familiar o per coneguts", segons un informe emés anteriorment per Save the Children.

Així mateix, des del Consell han lamentat "la poca sensibilitat del PP" i han afegit que quan governaven aquestes dades no s'arreplegaven. Segons les dades recollides per l’informe del Síndic de Greuges, un 50% dels abusos es cometen en el domicili familiar o el de l’agressor i fins a un 83% dels agressors són persones alienes al sistema de protecció (com familiars, veïnat i coneguts). 

També et pot interessar

stats