La Guàrdia Civil investiga els comptes de les empreses de Francis Puig durant 2014

Ha reclamat al jutge, que investiga les suposades subvencions irregulars rebudes per les empreses del germà de Ximo Puig de 2015 a 2018, que demane els moviments bancaris

Agent de la unitat de delictes econòmics (UCO) de la Guàrdia Civil en una imatge d'arxiu
Agent de la Guàrdia Civil en una imatge d'arxiu / Efe

La unitat de delictes econòmics de la Guàrdia Civil ha reclamat al jutge que investiga les suposades subvencions irregulars rebudes per les empreses de Francis Puig, germà de Ximo Puig, que demane a diverses entitats bancàries que remeten els moviments bancaris efectuats en aquestes empreses durant 2014.

Segons consta en el manament judicial remés per la Guàrdia Civil al jutjat d'iInstrucció número 4 de València, les suposades subvencions irregulars que s'investiguen es van concedir entre 2015 i 2018, però "es va observar que per a la justificació de la subvenció corresponent a 2015 es van sol·licitar les despeses de producció, edició i emissió corresponents a l'any anterior".

Amb la finalitat de comprovar les dades que consten en la documentació aportada al jutjat, "es fa necessari ampliar la informació no inclosa" i per això es remet el referit manament judicial als serveis centrals de Cajamar, Bankia, Ibercaja i Caixa Rural de Terol.

La investigació judicial, que naix d'una querella presentada pel PP, se centra en les subvencions rebudes per diverses empreses participades pel germà del president des de la Generalitat, la Generalitat de Catalunya i el Govern d'Aragó.

En la causa oberta per un suposat delicte de prevaricació consten com a investigats tant Francis Puig com el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano.

El titular del jutjat d'instrucció número 4 de València ja va reclamar més informació als governs valencià, català i aragonés, així com a Hisenda sobre la comptabilitat de diverses mercantils per a investigar diversos tipus de subvencions concedides entre 2015 i 2018 per part dels citats executius.

En concret, s'investiguen subvencions per al foment del valencià, per al foment de l'ocupació jove, per a l'edició de mitjans informatius digitals en català o en aranés i ajudes Leader per al desenvolupament local.

També et pot interessar

stats