El Suprem obliga l'Agència Antifrau a informar el PP sobre la investigació a les empreses de Francis Puig

La secretària del Partit Popular, Eva Ortiz, lamenta que hagen "d'anar als tribunals perquè hi haja transparència".

La secretària del Partit Popular, Eva Ortiz, en una imatge d'arxiu
La secretària del Partit Popular, Eva Ortiz, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El Tribunal Suprem ha rebutjat un recurs de l'Agència Antifrau contra una sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) que l'obligava a entregar documentació al Partit Popular sobre la investigació a les empreses de Francis Puig, el germà del president de la Generalitat, com a beneficiàries d'ajudes autonòmiques per l'ús del valencià.

La informació l'ha avançada la secretària general del PP valencià, Eva Ortiz, després de la junta de portaveus, explicant que el Suprem també ha imputat a Antifrau costes processals de 2.000 euros pel recurs.

"Hem d'anar als tribunals perquè hi haja transparència", s'ha lamentat Ortiz, que ha explicat que el PP ha presentat "130 recursos per denegació de documentació" que estan agrupats en setanta causes, que fins ara s'han resolt sempre com favorables. "En algunes s'han dictat condemnes contra el Consell per negar-se a entregar-les per ser un dret constitucional. En la resta, el Consell ha reconegut el dret després que el TSJCV els haguera requerit que donen aqueixa documentació i evitar així una condemna", assegura.

La dirigent popular ha recordat que el seu partit té pendents quatre sol·licituds més d'informació a Antifrau: dues sobre subvencions al món rural amb les empreses de Francis Puig, una sobre la gestió de les residències de majors durant la pandèmia i una altra "encara en termini sobre el funcionament de la Policia Local en un municipi de la Comunitat Valenciana".

També et pot interessar

stats