Anticorrupció demana expedients adjudicats al germà de Puig per a comprovar la compatibilitat de les ajudes

Un jutjat de València investiga Francis Puig i Rubén Trenzano per quatre presumptes delictes de frau en subvencions al foment del valencià.

Francis Puig (esquerra) i Rubén Trenzano (dreta)
Francis Puig (esquerra) i Rubén Trenzano (dreta) / À Punt

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutjat d'instrucció número 4 de València que sol·licite diversos expedients adjudicats a mercantils de l'empresari Francis Puig, germà del president de la Generalitat, Ximo Puig, i els seus socis, els Adell Bover, per part del Consell i de la Diputació de Barcelona per a estudiar la compatibilitat de les subvencions i els imports atorgats.

Així consta en l'escrit que ha dirigit el ministeri públic al jutjat que investiga un presumpte frau en ajudes al foment del valencià. La fiscal realitza aquest requeriment després de l'ampliació d'una querella presentada pel PP en una causa contra Francis Puig, responsable de les empreses Comunicació dels Ports i Mas Mut Produccions SL, i Rubén Trenzano, director general de Política Lingüística, per les ajudes al foment del valencià.

El ministeri públic demana al jutge que recapte una còpia dels expedients dels contractes adjudicats durant els anys 2015 a 2019 a Comunicacions dels Ports, productora de Francis Puig, des de la mercantil pública Xarxa Audiovisual Local SL, dependent de la Diputació de Barcelona.

A més, requereix a la Direcció General d'Ocupació i Formació de la Generalitat una còpia dels expedients corresponents a les subvencions del programa de foment de la contractació indefinida de persones joves qualificades (Avalem Joves) i del programa de foment de conversió a indefinit dels contractes temporals de determinats col·lectius vulnerables, atorgades en el mateix període de temps a Mas Mut Produccions SL, Comunicacions dels Ports, Kriol Produccions SL i Canal Maestrat SL.

Finalment, reclama a la Tresoreria de la Seguretat Social que remeta els empleats que constaven donats d'alta en aquestes últimes societats durant els exercicis 2015 a 2019.

La fiscal justifica aquestes peticions en la necessitat de calcular l'import total de les subvencions concedides per a estudiar-ne la legalitat, així com la compatibilitat en relació amb els conceptes.

També et pot interessar

stats