El govern de Vinaròs es redueix a huit edils després de la polèmica pel regal de vísceres en l’amic invisible

Amàlia Cabos substituirà José Chaler com a regidor, després que Chaler dimitira per regalar vísceres de corder a una altra edil

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Vinaròs
Imatge de la façana de l'Ajuntament de Vinaròs / Ajuntament de Vinaròs

L'alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina (PSPV-PSOE), ha anunciat que Amàlia Cabos serà qui substituirà José Chaler com a regidor, després que Chaler dimitira la setmana passada per haver regalat a una altra regidora de l'equip de govern un cap de corder. Tot i això, Alsina ha assegurat que la nova etapa de govern en minoria l'afronta "amb optimisme".

La polèmica va arrancar quan el regidor d'Urbanisme, José Chaler (PSPV-PSOE), va regalar en l'amic invisible un cap de corder, 15 ulls, vísceres i verdures podrides a la seua sòcia, Anna Fibla, una de les tres edils de Tots Som Vinaròs, agrupació local de Podem.

Fibla i els seus dos companys de l'equip de govern, juntament amb els set edils socialistes i una regidora de Compromís, van demanar que es destituïra Chaler.

Després de setmanes de negociació per a intentar salvar el pacte de govern, la setmana passada Chaler va presentar la seua dimissió, i poc després l'alcalde anunciava que apartava Fibla de les seues funcions per "pèrdua de confiança". Els altres dos edils de Tots Som Vinaròs van anunciar seguidament que abandonaven l'equip de govern, la qual cosa deixava el PSPV-PSOE i Compromís en minoria al capdavant del consistori.

Ara Alsina ha anunciat que l'equip de govern passa a estar format pels regidors de PSOE i Compromís i que serà Amàlia Cabos qui substituirà Chaler, segons fonts municipals. L’oposició estarà formada per onze de Tots Som Vinaròs, PP, el Partit Vinaròs Independent, Ciutadans i un regidor no adscrit. 

També et pot interessar

stats