El govern espanyol proposa que les plataformes destinen el 0,7% dels ingressos a producció en llengües cooficials

Aquesta obligació afectaria plataformes de contingut audiovisual com Netflix, HBO i Prime Video

El portaveu parlamentari d'ERC, Gabriel Rufián, passa al costat de la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero
El portaveu parlamentari d'ERC, Gabriel Rufián, passa al costat de la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero / Europa Press

El govern espanyol ha oferit a ERC fixar que el 10% dels recursos que les plataformes internacionals de contingut audiovisual hagen de destinar a producció anticipada (el 5% dels seus ingressos a Espanya) siga en català, basc o gallec. Això equival al 0,7% dels seus ingressos, xifra que fonts republicanes han avançat que volen incrementar.

Les mateixes fonts han assegurat que la llei audiovisual que negocien amb l’executiu espanyol inclou que les plataformes internacionals destinen el 5% dels seus ingressos generats a Espanya al finançament en obra audiovisual europea.

Dins d'aquest 5%, el 70% ha de ser en alguna de les llengües cooficials de l'Estat (inclòs el castellà), i ara es planteja fixar un percentatge mínim per al català, el basc o el gallec, que el PSOE proposa que siga del 10%, però que ERC vol que siga major.

Aquesta obligació de destinar part dels ingressos a finançar de forma anticipada la producció en aquestes llengües afectaria plataformes internacionals com Netflix i HBO, mentre que la quota pactada del 6% de contingut en català només afecta prestadors de servei establits a Espanya.

ERC planteja crear un fons per al doblatge amb recursos estatals 

Fonts d'ERC han assenyalat que la negociació se centra també en el doblatge i a incloure en les plataformes el contingut ja existent en aquestes llengües. Així, els republicans plantegen crear un fons per a doblatge amb recursos estatals, i establir l'obligació que les plataformes oferisquen també en aquestes llengües el contingut del seu catàleg que ja estiga disponible en català, gallec o basc.

També et pot interessar

stats