El govern espanyol buscarà aquest dilluns el suport dels sindicats a la reforma de les pensions

L'executiu i els sindicats es reuneixen per segona vegada després que aquests últims es mostraren favorables a la proposta del govern de coalició

La pensió mitjana de jubilació a la Comunitat Valenciana és vora 100 euros inferior a la mitjana estatal
La pensió mitjana de jubilació a la Comunitat Valenciana és vora cent euros inferior a la mitjana estatal / À Punt NTC

El govern espanyol i els agents socials es reuneixen, per segona vegada, aquest dilluns amb la reforma de les pensions damunt de la taula. Divendres els sindicats es mostraren favorables a les mesures plantejades per l'executiu, però, asseguren que analitzaran la lletra menuda.

La patronal, d’altra banda, ha mostrat l'oposició frontal a una reforma que permetrà excloure del còmput de la pensió els dos pitjors anys laborals i que preveu una quota de solidaritat per als salaris més elevats.

A banda, la proposta, que té el vistiplau de la Comissió Europea, també preveu millora en les pensions mínimes i no contributives i mesures per a reduir la bretxa de gènere.

Davant d’aquest enfrontament, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha exigit a la patronal que es reunisca amb els sindicats per a pactar una negociació col·lectiva que repartisca els beneficis de les grans empreses amb "justícia".

També et pot interessar

stats