El govern espanyol avança en la tramitació de la jubilació anticipada per als conductors professionals

L’executiu també portarà al pròxim Consell de Ministres un reial decret per a millorar les condicions de les persones treballadores de la mar

La ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, durant el ple del Congrés
La ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, durant el ple del Congrés / EFE

La ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, ha assegurat que el govern espanyol està avançant en la tramitació de la legislació necessària perquè els conductors professionals es puguen jubilar de forma anticipada per l’alta perillositat en el sector. “Som molt conscients de la necessitat d'incorporar indicadors objectius per a determinar la jubilació anticipada per raó de l'activitat professional. Ho estem fent amb un calendari que està en la taula del diàleg social per a aconseguir el major consens possible entre els que faran efectiu el compliment de l'acord quan l'aconseguim”, ha avançat este dimecres la ministra en la sessió de control a l’executiu en el Congrés.

Saiz ha aprofitat la seua intervenció per a agrair tant a la part empresarial com als sindicats els esforços que estan fent per a acostar postures respecte a este assumpte i intentar establir uns criteris objectius per a determinar els coeficients reductors a aplicar. La ministra ha respost així a una pregunta de la diputada d'ERC Inés Granollers, que recordava que el PSOE i Junts —en eixe moment com Convergència i Unió— van aprovar el 2011 l'ampliació de l'edat de jubilació als 67 anys.

"Esta llei va suposar una terrible notícia per al conjunt de les persones treballadores, però especialment per a aquelles el treball de les quals resulta especialment perillós", ha afegit, assenyalant que el passat 9 d'abril la Comissió de Transports del Congrés va presentar una proposta del seu partit amb el suport del PSOE per a anticipar l'edat de jubilació dels transportistes.

Respecte a la fixació dels coeficients reductors, Granollers ha manifestat que es tracta d'un mecanisme "arbitrari" a discreció "del govern de torn", perquè, per exemple, els pilots d'avions o els conductors de trens sí que poden avançar la seua jubilació, però no els camioners, sector en el qual la taxa d'accidents en els majors de 55 anys és tres vegades superior que en la resta d'activitats.

La ministra de Seguretat Social també ha avançat en el ple que portarà al pròxim Consell de Ministres, el del 28 de maig, un reial decret per a millorar la protecció, la promoció i la millora de la salut de les persones treballadores de la mar.

També et pot interessar

stats