El govern espanyol aprova un decret urgent de seguretat digital

El text obliga totes les administracions a utilitzar servidors ubicats a Europa i permetrà actuar sobre els webs independentistes.

El conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró
El conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró / Europa Press

El govern espanyol ha aprovat per via d’urgència un reial decret llei sobre seguretat digital que obliga totes les administracions espanyoles a utilitzar servidors ubicats a Europa. D’aquesta manera, la norma permetrà que l’executiu espanyol actue sobre les pàgines de la Generalitat de Catalunya i de l'independentisme català que contravinguen la norma.

El decret afectarà, entre altres, Identicat, el projecte "d’identitat digital sobirana" que va posar en marxa al setembre l’executiu català i que suposa un registre voluntari de la ciutadania catalana. També podria afectar el lloc Republica.cat, el servidor del qual està situat fora de la Unió Europea.

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, ha anunciat el decret, que ha portat personalment al Consell, per a frenar els intents de l'independentisme d'estendre el que es coneix com la "república digital" catalana.

La norma comprén mesures urgents relatives a la documentació nacional d'identitat; a la identificació electrònica davant les administracions públiques; a les dades que estan en poder d'aquestes; a la contractació pública; i al sector de les telecomunicacions.

El govern català veu el decret com un "colp d'estat"

El conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, ha considerat un "colp d'estat" el reial decret llei. “Sánchez ha desconnectat no sols de Catalunya, sinó del progrés social i digital del segle XXI", ha assegurat.

També et pot interessar

stats