El govern espanyol aprova el projecte de llei amb les primeres mesures per a la reforma del sistema de pensions

Aquestes mesures passaran ara pel Congrés, i el govern confia que estiguen en vigor abans de final d'any

Rodríguez, aquest dimarts, durant la roda de premsa
La ministra portaveu del govern espanyol Isabel Rodríguez, aquest dimarts, durant la roda de premsa / À Punt NTC

El Consell de Ministres ha aprovat el projecte de llei amb les primeres mesures per a la reforma del sistema públic de pensions. És un projecte, ha defensat la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, que recupera el diàleg i l'acord amb els agents socials i que garanteix "el poder adquisitiu" dels pensionistes d'ara i del futur.

"A partir d'ara cap pensionista ha de preocupar-se per les seues pensions, sempre es podran revalorar i en cas que l'IPC siga negatiu es mantindran sobre l'any anterior", ha remarcat la portaveu del govern espanyol en roda de premsa, Isabel Rodríguez. El text arribarà ara al Congrés amb la intenció de que estiga en vigor abans de final d'any.

La reforma estableix incentius per a demorar l'edat de jubilació, modifica els coeficients reductors en els casos de jubilació anticipada i limita l'accés a la jubilació forçosa en els convenis col·lectius.

Els incentius per a ajornar revaloritzar la jubilació també inclouran a les classes passives (funcionaris públics). A més, s'incorporen diverses mesures dirigides a acostar voluntàriament l'edat efectiva a l'edat ordinària de jubilació, entre altres aspectes que contempla la reforma. Sobre la jubilació anticipada voluntària, els coeficients passen a ser mensuals per a donar més flexibilitat als futurs pensionistes i fomentar el desplaçament voluntari de l'edat d'accés a la jubilació, amb un tractament més favorable a les carreres de cotització més llargues. Els coeficients reductors relacionats amb l'avançament de l'edat de jubilació s'aplicaran sobre la quantia de la pensió i no sobre la base reguladora d'aquesta, com fins ara.

Rodríguez ha afegit que durant els pròxims mesos s'abordaran altres qüestions, com ara la cotització dels autònoms en funció dels ingressos reals, l'equiparació de les parelles de fet en l'accés a la pensió de viudetat o la pensió dels becaris.

També et pot interessar

stats