González Pons veu "inacceptables" les declaracions de l'alcalde de Villar de Cañas sobre Irene Montero

El polític popular va dir que la ministra d'Igualtat "té la boca plena de llagues de xuplar-li-la al Coletas"

Esteban González Pons, subsecretari Institucional del PP
Esteban González Pons, subsecretari d'institucional del PP / À Punt

El vicesecretari del PP, Esteban González Pons, ha confirmat l'obertura d'un expedient informatiu a l'alcalde de Villar de Cañas (Conca), José María Sáiz, i ha assegurat que "serà sancionat" per les declaracions en les quals afirmava que la ministra d'Igualtat, Irene Montero, "té la boca plena de llagues de xuplar-li-la al Coletas".

"S'ha obert expedient, les declaracions són inacceptables i entenc que haja demanat disculpes perquè és el primer que ha de fer, però a més ha d'assumir responsabilitats", ha assegurat González Pons en una entrevista en TVE recollida per Europa Press.

Sobre la seua possible expulsió, el dirigent popular ha assegurat que es farà "el que diguen els estatuts". "Està sent expedientat i l'expedient arribarà fins al final, no em diguen que el prejutge", ha afegit.

Pons ha insistit que el regidor de Villar de Cañas "complirà amb la seua responsabilitat" i s'ha preguntat "si el govern farà el mateix amb més de 400 agressors sexuals beneficiats".

Sobre la llei del "només sí és sí": "El que faça falta"

Respecte a la reforma de la llei del "només sí és sí", ha reiterat la intenció del seu partit de "fer el que faça falta per a resoldre el problema", però ha insistit que la proposta presentada pel PSOE en el Congrés és "pràcticament igual" a la que va registrar el PP el mes de desembre. Per això, ha instat els socialistes a votar a favor de la proposició de llei del Partit Popular.

"El PP està disposat a fer tot el que faça falta per a evitar aquesta sagnia [la reducció de condemnes] que humilia les dones, però ¿està el PSOE disposat a fer el mateix? ¿o li fa feredat votar una proposició del PP i prefereix que els violadors continuen beneficiant-se per la llei per la qual no han demanat perdó i per la qual ningú ha assumit responsabilitats?", ha afegit Pons, qui ha assegurat que encara no han rebut cap trucada per part de Félix Bolaños ni de María Jesús Montero per a negociar el seu suport a la reforma.

El dirigent popular ha reiterat a demanar responsabilitats al govern. "Segons el CGPJ pot haver-hi més de 4.000 agressors sexuals als quals els ha tocat la loteria d'Irene Montero i Pedro Sánchez i ningú assumirà responsabilitats; aquestes coses no es fan gratis en cap lloc", ha assegurat Pons. I s'ha preguntat: "si aquesta llei haguera sigut del PP, què estarien dient?, quines manifestacions hi hauria?, què ocorreria el 8 de març?". Per això entén que, "entre això i que ningú assumisca responsabilitats hi ha un abisme moral que la societat espanyola els farà pagar".

Llei de l'avortament

González Pons s'ha referit també a la sentència del Tribunal Constitucional sobre la llei de l'avortament i ha expressat la seua preocupació pel fet que en la decisió hagen participat quatre magistrats que, segons ha indicat, "haurien d'haver-se abstingut".

"Em sembla que estem posant-nos en un territori molt perillós perquè pot acabar ocorrent que la sentència del TC ens l'haja de corregir el Tribunal Europeu; aquesta sentència és susceptible de ser anul·lada a Europa", ha advertit Pons.

Segons el subsecretari popular, "la posició del PP" respecte a la sentència és "la defensada per Feijóo" i ha reiterat la seua oposició al fet que les menors puguen avortar sense el consentiment patern. "No soc qui per a anunciar recursos, però si nosaltres governem, ho canviarem; creiem que les menors han de tindre el consentiment dels pares, el mateix que per a canviar-se de sexe", ha conclòs.

També et pot interessar

stats