González Pons (PP): "Sobre el port de València, soc de Catalá i Mazón"

El cap de llista del PP per València garanteix que si Feijóo governa, reformarà el finançament autonòmic i mantindrà el transvasament Tajo-Segura

Esteban González Pons i Carlos Mazón a la seua arribada a un desdejuni informatiu de Fòrum Europa, aquest dimecres a València
Esteban González Pons i Carlos Mazón a la seua arribada a un desdejuni informatiu de Fòrum Europa, aquest dimecres a València / Jorge Gil (Europa Press)

El cap de llista del PP per València, Esteban González Pons, ha garantit que donarà suport a la posició de l'alcaldessa de València, María José Catalá, i del líder del PPCV i futur president de la Generalitat, Carlos Mazón, respecte al futur del port i el seu projecte d'ampliació. "Sobre el port, soc de María José Catalá i de Carlos Mazón", ha dit en un desdejuni informatiu de Nueva Economía Fórum en ser preguntat per la seua postura sobre aquest projecte.

El subsecretari d'Institucional del PP i eurodiputat s'ha posicionat així després que la setmana passada s'obrira a negociar una proposta de Compromís-Sumar sobre l'ampliació nord del port de València, que la coalició proposa paralitzar fins a l'aprovació d'una nova Declaració d'Impacte Ambiental (DIA).

Ara, el candidat ha assegurat que manté un "diàleg fluid" amb els empresaris valencians sobre el port, encara que ha remarcat: "Tot el món sap el que pense". Després de puntualitzar que les decisions sobre el port de València depenen del Consell de Ministres i no té "gens clar" que vaja a ser-ne membre, ha posat l'accent que votarà igual que Catalá i Mazón "en qualsevol institució" en la qual pertanga durant aquesta legislatura.

"Crec que prendran les decisions més adequades i capaces de conciliar l'interés econòmic i ecològic de València", ha asseverat.

Garanteix que, si Feijóo governa, reformarà el finançament autonòmic

Preguntat pel finançament autonòmic, González Pons ha reiterat que Feijóo s'ha compromés a reformar l'actual model "en els primers mesos de mandat", incloent-hi el deute històric, si governa després del 23J. Això sí, ha remarcat que no serà possible "sense un pacte entre el PP i el PSOE".

Ha advocat per un "gran pacte d'estat" pel finançament i ha acusat els socialistes de convertir al PP en "un culpable universal" per dir que són els populars els qui bloquegen la reforma. Per contra, ha promés que Feijóo mai pactarà el finançament ni amb la Generalitat de Catalunya ni amb ERC.

També ha apostat per un pacte d'estat per a recuperar el dret civil valencià i que així que les Corts tornen a legislar en matèria d'unions de fet, separació de béns o custòdia compartida.

Pel que fa al transvasament Tajo-Segura, ha garantit que si el PP arriba a la Moncloa, aprovarà un pacte estatal de l'aigua perquè "no falte aigua enlloc" i les conques puguen estar interconnectades. "Si tenim aigua, hem de repartir-la", ha recalcat, i ha promés que el PP "mai" no aprovarà un decret per a reduir l'aigua transvasada com ha fet el govern actual.

En matèria econòmica, González Pons ha assegurat que Mazón "complirà la seua paraula" amb la baixada generalitzada d'impostos autonòmics i "prendrà la millor decisió" de cara a la possible implantació de Tesla a la Comunitat Valenciana.

El PP dona suport al desplegament de tropes a l'est d'Europa

D'altra banda, González Pons ha mostrat el suport del seu partit a la decisió del govern de desplegar tropes a Eslovàquia i reforçar la seua presència a Romania, en tots dos casos en el marc de les iniciatives militars de l'OTAN per a protegir el flanc aquest de l'aliança.

"Per patriotisme, respectem la decisió de Pedro Sánchez, però que pregunten a Yolanda Díaz --vicepresidenta segona i líder de Sumar-- i als membres d'Esquerra Unida si hi estan d'acord", ha manifestat en un desdejuni informatiu a València.

González Pons ha remarcat que el PP aquesta "completament d'acord" amb aquest desplegament militar i ha tornat a acusar a Sánchez de no informar l'oposició d'aquestes decisions.

Per contra, ha garantit que si Alberto Núñez Feijóo es converteix en president després de les eleccions del 23J, primer informarà l'oposició i després enviarà les tropes.

També et pot interessar

stats