L'alcaldessa de València defén l'ampliació del port, "frenada per una qüestió política"

"No puc dir-ho més clar: no hauria d'haver-hi ningú en aquesta Comunitat Valenciana que represente els valencians interessats en el fet que altres ports ens guanyen la posició", ha insistit Catalá

El president de l'Autoritat Portuària de València, el socialista Joan Calabuig, i l'alcaldessa de València, la popular María José Catalá
El president de l'Autoritat Portuària de València, el socialista Joan Calabuig, i l'alcaldessa de València, la popular María José Catalá / Twitter: @mjosecatala

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha defés l'ampliació del port de València, que "ja està feta i només falta culminar", encara que està "frenada" en el Consell de Ministres per una "qüestió política", a fi que altres competidors no guanyen la posició de València.

Catalá ha manifestat sobre aquest tema: "No puc dir-ho més clar: no hauria d'haver-hi ningú en aquesta Comunitat Valenciana que represente els valencians interessats en el fet que altres ports ens guanyen la posició", ha insistit.

Així, ha afegit que tots han de treballar perquè el port de València "no renuncie a la posició de lideratge" en el transport de mercaderies del Mediterrani.

L'alcaldessa ha proposat el seu nomenament com a vocal del consell d'administració de l'Autoritat Portuària en virtut del càrrec. Aquest divendres ha assistit per primera vegada al consell, però com a convidada per part del seu president, Joan Calabuig.

Catalá ha destacat la col·laboració que sempre ha tingut l'Autoritat Portuària amb l'Ajuntament i ha recalcat que aquest és fonamental per a desenvolupar "tots els projectes" del port; entre ells, l'ampliació.

"Desbloquejar la licitació de les obres i tirar avant el projecte"

L'ampliació compta amb unes mesures correctores d'impacte ambiental "oportunes" i que han dissenyat tècnics de Ports de l'Estat; per això, és important "desbloquejar" la licitació de les obres i tirar avant el projecte. "Si no ho fem, altres competidors ens guanyaran la posició", ha advertit.

L'alcaldessa ha destacat el compromís amb el medi ambient "sense col·lidir" amb la prosperitat i continuar avançant en sostenibilitat i descarbonització, com per exemple en la regeneració de les platges del sud de la ciutat "sense frenar l'activitat econòmica d'un port pel qual entra el 50% del PIB d'Espanya".

També et pot interessar

stats