La Generalitat vol impulsar una ruta entre Hannover i Castelló per a atraure turisme de la Baixa Saxònia

El president creu que l’establiment del grup Volkswagen a Sagunt obri camí per a intensificar les relacions entre la Comunitat Valenciana i la regió alemanya

El president de la Generalitat amb un responsable de l'operadora turística Tui, moments abans de la reunió que els dos han tingut a Hannover
El president de la Generalitat amb un responsable de l'operadora turística TUI, moments abans de la reunió a Hannover / À Punt NTC

Aprofitar els vincles empresarials que mantindrà la Comunitat Valenciana amb la Baixa Saxònia per a atraure turisme alemany d’aquesta regió, que ja suposa el 10% dels turistes alemanys que rep el nostre territori. Amb eixa intenció s’ha reunit a Hannover el president de la Generalitat, Ximo Puig, amb directius de l’operador turístic TUI.

La Generalitat vol aprofitar la instal·lació de la gigafactoria de Sagunt, que impulsa el grup alemany Volkswagen, per a donar facilitats de connexió entre la Comunitat Valenciana i la regió de Baixa Saxònia amb una línia aèria que uniria les dues regions a través de l’aeroport de Castelló.

La proposta que portava el cap del Consell sembla que ha agradat a l'operador, que s’ha mostrat receptiu i que mantindrà futures reunions amb els representants valencians per a avançar en aquest tema.

Com ha explicat el president de la Generalitat, la Baixa Saxònia, una regió amb huit milions d’habitants, aporta el 10% dels turistes alemanys que visiten la Comunitat Valenciana. Tot i això, Puig ha reconegut que el turisme originari d’aquest país europeu té una baixa presència entre els visitants que arriben al nostre territori, per això la Generalitat vol establir nous vincles turístics amb la regió.

“Volem buscar una sinergia entre la Comunitat Valenciana i la Baixa Saxònia. Pensem que una ruta directa entre Hannover i Castelló és rendible per al conjunt del territori, encara que això no impediria que en la resta de la Comunitat es puguen ampliar les rutes”, afirmava el president, en al·lusió a la ruta programada a l’aeroport d’Alacant, que ja té l’operador alemany. 

Com ha explicat el president de la Generalitat, el govern autonòmic havia iniciat una sèrie d'accions per a intentar atraure turistes alemanys, però aquesta intenció va quedar frenada amb la pandèmia. De manera que, amb les relacions comercials que vol establir amb TUI, es faria un pas més en la consecució d'aquest objectiu.

La Comunitat Valenciana espera tancar el 2022 amb vora 600.000 turistes alemanys, una xifra semblant a la d’abans de la pandèmia. Segons les dades de Turisme, el 7% dels visitants estrangers que visiten el territori venen d’Alemanya, el que suposaria vora 534.000 turistes, que implica un increment respecte a l’any anterior.

Alemanya ha passat a ser el cinqué país emissor per a la Comunitat, per darrere de França, el Regne Unit, Bèlgica i els Països Baixos.

També et pot interessar

stats