La Generalitat valida l'equiparació salarial de les 300 persones que treballen a les ITV

L'acord entrarà en vigor "de manera immediata" i té un efecte retroactiu a data 1 de juny

Vehicles esperant per a passar la ITV
Vehicles esperant per a passar la ITV / AECOVA

La Generalitat ha validat l'acord que comporta l'equiparació salarial dels treballadors de les ITV de la Comunitat Valenciana. La mesura afecta unes 300 persones que treballen en la Societat Valenciana d'Inspecció Tècnica de Vehicles, S.A. (SITVAL), incloent-hi les contractades de manera temporal per a reforçar el servei a l'estiu i que ja no pertanyen a la plantilla, segons ha anunciat aquest dimarts la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes.

L'acord entrarà en vigor "de manera immediata" i té un efecte retroactiu a data 1 de juny. Segons ha destacat la Generalitat en un comunicat, la validació ha sigut possible "gràcies a la celeritat que la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha donat a aquest procés". Una vegada remesa la documentació necessària a l'Advocacia General de la Generalitat, a la Secretaria Autonòmica d'Hisenda i a la Direcció General de Funció Pública, i amb l'aprovació d'aquests departaments, "s'ha aconseguit complir amb els requisits necessaris per a assolir aquesta homogeneïtzació salarial".

Montes ha subratllat que han treballat "en terminis mínims per a reparar al més prompte possible la difícil situació deixada per l'anterior direcció de la Societat Pública de les ITV". "Una situació que, entre altres problemes, presentava unes diferències salarials enormes entre les persones treballadores d'unes estacions o altres de les ITV", ha recalcat.

La consellera i presidenta del consell d'administració de SITVAL ha assegurat que el nou govern de la Generalitat ha sigut "molt sensible" davant les "dificultats" que travessava el servei de les ITV després de la reversió pública executada pel Botànic i que, segons ha sostingut, "ha donat moltíssims problemes a l'hora que el ciutadà accedira a un servei bàsic i fonamental".

La Societat Valenciana d'Inspecció Tècnica de Vehicles és una empresa pública que té com a objecte la prestació del servei públic d'inspecció tècnica de vehicles (ITV). Compta amb estacions fixes a Alacant, Alcoi, Benidorm, Elda, Elx, Novelda, Ondara, Oriola, el Pilar de la Foradada, Redovà, Torrevella i Villena a la província d'Alacant; Castelló de la Plana, Vila-real i Vinaròs a la província de Castelló; i Alzira, Catarroja, Gandia, Llíria, Massalfassar, Ontinyent, Riba-roja del Túria, Sagunt, Sant Antoni de Benaixeve, Utiel, Campanar i Vara de Quart (València) i Xàtiva a la província de València. A més, també disposa de quinze estacions mòbils a la província d'Alacant, 27 a la de Castelló i 18 a la de València. També té 67 estacions especialment destinades a la inspecció dels vehicles agrícoles.

També et pot interessar

stats