Javier López Mora és nomenat director general de les ITV

La consellera d’Indústria, Nuria Montes, ha descartat tornar al model privat tot i les “disfuncions” del servei

El consell d'administració de la Societat Valenciana de les ITV SA (Sitval)
El consell d'administració de la Societat Valenciana de les ITV SA (Sitval) / GVA

El consell d'administració de la Societat Valenciana de les ITV SA (Sitval) ha decidit aquest dimarts nomenar Javier López Mora director general de l'entitat amb l'objectiu que l'empresa pública aconseguisca "un punt òptim d'eficiència operativa" després dels problemes generats aquest estiu a causa de les reversions.

El nou director general, López Mora, és llicenciat en Dret per la Universitat d'Alacant, amb especialitat en Empresa. Actualment, exerceix de tècnic jurídic en el Servei de la Societat de la Informació - Empadronaments Especials de l'Ajuntament de València, però ha exercit càrrecs de responsabilitat tant en la Confederació d'Organitzacions Empresarials de la Comunitat Valenciana (Cierval) com en la Confederació Empresarial de la Província d'Alacant (Coepa), en les quals va ser secretari general. També ha sigut membre del Consell Econòmic i Social del Regne d'Espanya (CES), tant en la junta directiva com ocupant la vicepresidència del comité econòmic i social.

Compta, a més, amb una àmplia experiència docent com a professor associat del departament de Dret Mercantil de la Universitat d'Alacant (fins a l'actualitat); ha exercit així mateix de professor associat de Dret Laboral i de Política Social i Ocupació de la UE en la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) i com a director i docent de cursos de Servef i Forcem.

De moment, Josep Antoni Quilis es mantindrà transitòriament en el càrrec mentre culmina el traspassament de poders en la societat creada per la Generalitat per a la gestió de les ITV, després de la reversió executada el febrer passat.

Pel que fa a la resta de l’organigrama, Felipe Carrasco, secretari autonòmic d’Indústria, serà vicepresident primer i Vicent Lafuente, president de la Comissió d’Indústria de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), el segon.

El repte de millorar el servei

La consellera i presidenta del consell d'administració de Sitval, Nuria Montes, ha assegurat que l'administració autonòmica és "molt conscient" de les dificultats que travessa el servei de les ITV després de la reversió pública executada pel govern anterior, que està donant "moltíssims problemes perquè el ciutadà accedisca a un servei bàsic i fonamental".

La gestió de Sitval continuarà sent pública després d'aquesta reorganització, i la consellera Nuria Montes descarta tornar al model anterior.

Montes ha asseverat que la reversió es va fer "a última hora" i provocant "disfuncions en un servei que fins a aquell moment no generava cap problema". També ha criticat la "falta de planificació manifesta" que "ha provocat cues d'espera de mesos" en diversos punts de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats