La Generalitat reconeixerà la tasca dels voluntaris que protegeixen la fauna silvestre
El cap del Consell, Carlos Mazón, ha anunciat la posada en marxa d'un estatut del voluntariat en protecció animal a la Comunitat Valenciana
La Generalitat posarà en marxa un estatut del voluntariat en protecció animal a la Comunitat Valenciana per a reconéixer la tasca dels voluntaris i les voluntàries en la conservació i rehabilitació de la fauna silvestre a casa nostra.
Així ho ha anunciat aquest dissabte el cap del Consell, Carlos Mazón, que també ha valorat el treball fet pels voluntaris durant la visita a les noves instal·lacions del Centre de Recuperació de Fauna Santa Faç d'Alacant, acompanyat per la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala.
Mazón ha aprofitat la visita per a lloar la tasca i la coordinació que es fa en aquests espais, així com per a incidir en la importància de la col·laboració ciutadana en la recuperació de la fauna silvestre. "Sense ells no seria possible", ha dit al mateix temps que ha assegurat que la tasca dels i les voluntàries "no ha sigut ben tractada ni reconeguda".
El Centre de Recuperació de Fauna Santa Faç d'Alacant compta, a partir d'ara, amb un nou edifici sufragat amb fons Feader, que alberga una àmplia zona dedicada a l'atenció d'animals silvestres i que està conformada per dos quiròfans, sala de raigs X, sala de cures i una UVI. Unes incorporacions que permetran oferir una millor atenció veterinària als animals silvestres que han patit lesions, malalties o que estan en situació de vulnerabilitat perquè puguen ser reintroduïts en l'hàbitat natural en òptimes condicions de salut.
La Comunitat Valenciana té, en l'actualitat, tres centres de recuperació de fauna: Forn del Vidre (Pobla de Benifassà, Baix Maestrat), La Granja (el Saler, València) i Santa Faç (Alacant). En l'any 2023, aquests centres han superat el rècord d'animals atesos a la Comunitat Valenciana amb un total de 13.046 exemplars, dels quals 4.366 corresponen a Alacant, 7.652 a València i 1.028 al Baix Maestrat. Des de la creació d'aquestes instal·lacions s'han recollit per a la recuperació un total de 172.135 animals.