La Generalitat es personarà com a acusació en els tres assassinats masclistes de Mislata, València i Elx

Mónica Oltra ha recalcat que "és molt important mostrar-nos units com a societat contra la barbàrie masclista"

Mónica Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell d'aquest dijous
Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell d'aquest dijous / À Punt

El Consell ha autoritzat l'Advocacia General de la Generalitat per a exercir l'acció popular en els casos relacionats amb l'assassinat a Mislata de M. Amparo, de 58 anys, i l'assassinat a València de Cristina, de 30 anys, víctimes de violència masclista. Així mateix, es personarà en l'assassinat de la jove d'Elx, que va morir a mans presumptament de la seua parella el dia de Nadal.

Així ho ha avançat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per aquest tema.

Els tres successos constitueixen un cas de violència de gènere, un problema d'àmbit social i públic d'interés general que obliga els poders públics a actuar de manera activa amb l'objectiu d'aconseguir la plena erradicació dels maltractaments.

Oltra ha repetit que és "fonamental" mantindre el contacte amb les víctimes i ha recordat que existeixen els Centres Dona 24 Hores a la disposició de totes les víctimes.

A parer seu, "és molt important mostrar-nos units com a societat contra la barbàrie masclista abrigallant víctimes, famílies i fills. Cal erradicar la violència masclista i les causes que la generen", ha reclamat.

Oltra ha asseverat que aquest ha sigut un mes "difícil" en aquest aspecte: "Ho sol ser a la fi de les vacances d'estiu i també en aquestes dates festives. Cal continuar treballant en el camí cap a la igualtat i les relacions igualitàries", ha insistit.

Actuació institucional

D'altra banda, el Consell ha aprovat la proposta d'actuació institucional de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en el cas d'assassinats de dones víctimes de violència de gènere, amb la finalitat d'unir esforços i visibilitzar de manera conjunta el rebuig als actes de violència de gènere, en els casos en què es produïsca la mort d'una dona o dels seus fills o filles a la Comunitat Valenciana.

Aquest protocol inclou com a norma general la realització d'una concentració de repulsa a la porta del Palau de la Generalitat i en la de cadascuna de les conselleries.

El 016 és el telèfon d'atenció a víctimes de la violència de gènere. Està operatiu les 24 hores del dia, en 52 idiomes diferents, és gratuït i no deixa rastre en la factura, però ha d'esborrar-se de la llista de telefonades. Les dones maltractades també tenen disponible el correu 016-online@mscbs.es i poden accedir a un servei psicològic immediat que es presta via missatgeria instantània (WhatsApp) a través dels telèfons 682 916 136 i 682 508 507.

També et pot interessar

stats