El Consell cessa el comissionat per a la salut mental

El decret que posa fi al càrrec que ocupava Rafael Tabarés aposta per crear "amb urgència" instruments més adequats. El DOGV també publica el cessament del vicepresident de l'Agència d'Innovació

07.12.2021 | Entrevista LNM Rafael Tabarés
El ja excomissionat de salut mental per a presidència de la Generalitat, Rafael Tabarés / À Punt NTC

Dia de cessaments en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. El DOGV publica les destitucions de Rafael Tabarés, com a comissionat de salut mental i d'Andrés García Reche com a vicepresident executiu de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI).

Tabares, que és catedràtic de Psiquiatria per la Universitat de València, fou nomenat l'abril de 2021 com a comissionat de la Presidència de la Generalitat per al Pla valencià d'acció per a la salut mental, drogodependències i conductes addictives en el context de la pandèmia per la infecció de Covid-19 a la Comunitat Valenciana.

El decret de cessament signat per Carlos Mazón també deixa sense efecte aquesta figura del comissionat, "sense perjuí de valorar positivament els treballs fets en el marc de les funcions encomanades". En el text publicat en el DOGV s'assenyala la necessitat de donar "una resposta real i efectiva" a les demandes de la societat valenciana en matèria de salut mental fa necessari posar en marxa "amb urgència els instruments més adequats a partir de l'impuls i la coordinació de les conselleries competents".

Un cessament demanat des de feia tres mesos

En el cas de García Reche, qui ocupava el càrrec des de 2017, es tracta d'un cessament a petició pròpia (que va demanar el 13 de juliol) i s'explicita que, fins que es nomene la persona que el substituïsca, les funcions de la vicepresidència de l'AVI seran exercides per la persona titular de la secretaria general de l'organisme. El maig de 2021 les Corts van renovar García Reche per a un segon mandat de quatre anys, i ara hauran de votar una persona que el substituïsca.

Els dos cessaments estan signats pel cap del Consell amb data del 4 d'octubre i tenen efecte des d'aquest divendres, una vegada han sigut publicats en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana

També et pot interessar

stats