La Generalitat dona suport a la manifestació pel finançament del 20 de novembre

Oltra: "Estem farts de ser els últims i que es minimitze el problema"

Mónica Oltra aquest divendres
Mónica Oltra aquest divendres / À Punt NTC

La vicepresidenta, portaveu del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que el govern valencià dona suport a la manifestació convocada, "per unanimitat i unitària", per part de la Plataforma per un Finançament Just per al 20 de novembre. Segons ha assegurat, el finançament "no és una qüestió menor i el govern central ha d'entendre-ho. "Estem farts de ser els últims i que es minimitze el problema", ha lamentat. "El 20 de novembre ens farem sentir", i s'ha compromés a assistir-hi personalment.

Oltra s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada per l'anunci d'aquesta manifestació, de la qual la portaveu ha recalcat que s'ha decidit per unanimitat de la plataforma, composta per partits polítics, societat civil, patronal i sindicats. Sobretot, després de la visita de la vicepresidenta d'Afers Econòmics a València, Nadia Calviño, en la qual va dir que aquest és "un tema molt complex" que confia que se solucione en "els pròxims anys", però que ara la seua "prioritat" és l'elaboració dels pressupostos generals de l'Estat per a 2022.

"El 20 de novembre ens farem sentir"

Sobre aquest tema, Oltra ha indicat que el Consell, com ja va fer en 2017 i sempre ha dit, estarà al costat de les manifestacions que la societat civil convoque, ha insistit en la unanimitat d'aquest acte i estarà, per tant, secundant-la.

Preguntada per si hi ha "decepció" per la falta de concreció de la ministra en aquest tema, ha defensat que "el que no hi ha és pèrdua d'energia" perquè s'acaba de convocar aquesta protesta i n'ha subratllat la importància: "Ens hem de fer sentir", ha expressat, i ha dit que la Comunitat Valenciana "no vol ser més que ningú, però estem farts de ser els últims de tot i que es minimitze un problema" que trenca la igualtat entre ciutadans, que no és just ni constitucional.

Apel·la als diputats d'altres comunitats

Oltra ha afegit que la situació per l'infrafinançament també perjudica altres territoris amb els quals la Comunitat Valenciana busca sinergies. En aquesta línia, ha interpel·lat als diputats del Congrés valencians, de Múrcia, Andalusia i les Balears al fet que "defensen la seua gent". "Els primers, als valencians, ja que està reconegut que és l'autonomia injustament tractada i és una anomalia democràtica i, sent una comunitat pobra, som la que menys i som pagadors", ha criticat.

En aquesta línia, ha insistit que els diputats valencians al Congrés es posicionen enfront de consignes que poden donar els partits en l'àmbit nacional perquè "potser també poden canviar les coses".

També et pot interessar

stats