La Generalitat demana al Ministeri de Justícia 15 jutjats nous

Gabriela Bravo ha sol·licitat la posada en marxa dels jutjats de Carlet, Gandia, Quart de Poblet, Dénia i Torrevella, suspesos des del 2011.

Reunió de la consellera al Ministeri de Justícia
Reunió de la consellera al Ministeri de Justícia / Europa Press

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha sol·licitat al govern espanyol la creació de 15 jutjats nous i la posada en marxa de cinc més que van quedar suspesos al juny del 2011. Aquests són els de Carlet, Gandia, Quart de Poblet, Dénia i Torrevella.

Així ho ha plantejat Bravo en la seua reunió amb el secretari d'Estat de Justícia, Manuel Jesús Dolz Lago, a qui ha traslladat també la necessitat de crear sis places de magistrat o magistrada per a reforçar les audiències provincials de Castelló, València i Alacant, així com la creació d’un jutjat degà en exclusiva per a Alacant.

La consellera de Justícia ha assegurat que “en el Ministeri són perfectament conscients que fan falta més òrgans judicials a la Comunitat Valenciana”.

Tribunals de violència sobre la dona

D'altra banda, Bravo ha anunciat que el seu departament farà un estudi per a determinar quina és la càrrega de treball dels tribunals exclusius de violència sobre la dona.

També et pot interessar

stats