La Generalitat aplicarà el passaport Covid "on siga raonable"

Puig ha confirmat que l'Advocacia estudia la cobertura legal per a accelerar la implantació a la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dimarts a Alacant
El president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dimarts a Alacant / À Punt

La Comunitat Valenciana té el propòsit d'implantar l'obligatorietat del denominat passaport Covid en tots aquells llocs "on siga raonable" i sempre tractant de "fugir de restriccions innecessàries".

Així ho ha assegurat aquest dimarts el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de presentar a Alacant la fundació que gestionarà el Centre Internacional d'Investigació de l'Envelliment.

Puig ha explicat que l'Advocacia de la Generalitat estudia la cobertura legal per a accelerar la implantació de l'obligació de presentar el certificat de vacunació en determinats espais i ha dit que quan hi haja un informe definitiu es farà públic i es comunicarà als sectors afectats.

El cap del Consell també ha comentat l'Advocacia estudia si la Generalitat pot executar directament aquesta normativa sense el paraigües legal del govern espanyol.

En tot cas, i hi haja o no cobertura general de l'administració de l'estat, Puig ha manifestat que "la presa de decisions final serà de la Generalitat".

El cap del Consell ha posat l'accent en el fet que aquesta mesura respon a l'objectiu de "fer tot el que estiga al nostre abast per a parar la propagació del virus" i aconseguir que es vacune el 10 per cent de la població que encara no ho ha fet.

Preguntat sobre la petició perquè s'implante als centres comercials, Puig ha evitat pronunciar-se i ha insistit que seran els serveis jurídics del Consell els que determinen en quins espais serà obligat portar el certificat.

No obstant això, ha comentat que se sap que els llocs on hi ha més capacitat de contagi són els tancats i en els moments on és difícil mantindre tant la distància com la mascareta, però ha prosseguit que cal estudiar on s'implantarà la mesura també funció del que aconsellen les autoritats científiques i sempre amb la finalitat de "donar la màxima seguretat a les persones".

També et pot interessar

stats