Garamendi demana "abaixar el to polític davant una crispació que no beneficia a ningú"

El president de la CEOE ha dit a València que el món empresarial i la societat civil vol "estabilitat, moderació i tranquil·litat" en el joc polític, i ha apel·lat al "respecte a qui pensa diferent"

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, en una imatge d'arxiu
El president de la CEOE, Antonio Garamendi, en una imatge d'arxiu / Ricardo Rubio (Europa Press)

El president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, ha cridat a "abaixar" el to en el debat polític i ha demanat "estabilitat, tranquil·litat i moderació" davant de l'"ambient de crispació" viscut en els últims dies en l'escenari polític, perquè ha advertit que les "frases amb paraules grosses i desqualificacions no beneficien a ningú".

Així ho ha manifestat dimarts en una trobada que ha protagonitzat a València. Garamendi ha exposat que "el món empresarial i la societat civil el que volen és estabilitat, moderació i tranquil·litat dins del que és el joc polític", i ha apel·lat al "respecte a qui pensa diferent".

"Ens trobem en una situació de crispació que no és bona i que, afortunadament, en aquests moments no ha calat en la societat, però que no està donant bon exemple", ha criticat. Per a Garamendi, si la classe política té una responsabilitat és la de "treballar en el sentit contrari al que ho està fent". "No es pot treballar en una política de blocs", ha opinat.

El president de la patronal ha evocat els grans acords viscuts en els últims 45 anys, que "ens han portat molt lluny i són un exemple a seguir". Així, ha citat l'expresident del govern Felipe González per a remarcar que "no som nets de la guerra, sinó fills de la democràcia". "Jo crec que aquesta és la línia que cal seguir", ha defensat.

Amb tot, ha assegurat que a la CEOE la trobaran "en positiu, però no en la crispació".

També et pot interessar

stats