Fuset recuperarà la Regidoria de Cultura Festiva després de Falles

Ribó compleix la paraula i restitueix en el càrrec el regidor de València després de l'absolució judicial, mentre que Carlos Galiana conservarà la resta de competències

L'exregidor de Cultura Festiva de València, Pere Fuset, durant una roda de premsa per a presentar la Fira de València
L'exregidor de Cultura Festiva de València, Pere Fuset, durant una roda de premsa per a presentar la Fira de València / À Punt NTC

Pere Fuset recuperarà la Regidoria de Cultura Festiva després de Falles. El pròxim 20 de març del 2023 rellevarà l'actual responsable, Carlos Galiana, segons l'acord fet públic a l'ajuntament de València en una intervenció conjunta dels tres implicats: l'alcalde Joan Ribó, Fuset i Galiana.

Ribó havia promés restituir Fuset a la Regidoria quan es resolguera favorablement el juí per la mort d'un operari durant el muntatge d'un dels concerts de Vivers, com finalment va ocórrer el 12 de desembre. Va anunciar que el retornaria a ser portaveu del Grup Municipal de Compromís, càrrec que ha exercit Galiana des de la imputació, però va declinar el retorn immediat a Cultura Festiva per a no entorpir el treball de Galiana en la recta final dels preparatius de les Falles. El mateix Fuset va explicar als micròfons d'À Punt que esperaria al "millor moment" per a tornar per "responsabilitat". Finalment, s'incorporarà com a portaveu el pròxim 1 de gener, després de l'últim ple de l'any, que té lloc dijous, i tornarà a Cultura Festiva passada la Cremà.

Segons la decisió anunciada aquest dimecres, Carlos Galiana conservarà la resta d'atribucions, entre les quals hi ha Comerç, Control Administratiu, Innovació i Relació amb els Mitjans.

Fuset s'ha mostrat "molt satisfet". Ha reconegut que esperava el retorn i ha agraït el treball de Galiana en Cultura Festiva, "agafant la Regidoria en un moment complicat [la crisi sanitària per la covid-19] i mantenint tot el treball en la situació més dura en la qual s'han trobat mai la festa i la ciutadania". Per la seua banda, Carlos Galiana, que va anunciar que no repetirà a les llistes de Compromís, ha reconegut que tenia clar que la seua situació al càrrec era "provisional" i ha destacat que l'alcalde, Fuset i ell mateix són homes de paraula.

També et pot interessar

stats