Front comú per unir el corredor mediterrani amb els ports de Palma i València

Ximo Puig i la presidenta balear Francina Armengol destaquen la necessitat d'unir forces perquè totes les plataformes de transport estiguen connectades.

Ximo Puig i Francisca Armengol han participat en un fòrum organitzat per la Cadena SER a València
Ximo Puig i Francisca Armengol han participat en un fòrum organitzat per la Cadena SER a València / Efe

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, han destacat la necessitat de fer front comú perquè la Comissió Europea incloga les Illes Balears en el corredor mediterrani i la importància que totes les plataformes de transport estiguen connectades. Ambdós han participat en un fòrum organitzat per la Cadena SER a València sobre el corredor on han ressaltat el potencial estratègic d'unir aquesta infraestructura amb els ports de Palma i València.

Puig ha reiterat que el corredor permetrà la connexió del Mediterrani i l'Atlàntic "per la via més ràpida", i ha considerat que la infraestructura "no va a parar-se" per la qüestió pressupostària, doncs hi ha compromisos plurianuals. 

A més, el cap del Consell s'ha felicitat del fet que el ple del Parlament Europeu haja aprovat la inclusió dels trams ferroviaris Saragossa-Terol-Sagunt i València-Madrid com a eixos prioritaris del corredor en les xarxes transeuropees.

Per la seua part, Armengol ha assegurat que són uns "ferms defensors" del corredor mediterrani, doncs les "autopistes del mar", els ports i aeroports, són molt importants per a la competitivitat de les illes

Eleccions autonòmiques

Tots dos presidents s'han pronunciat també sobre les pròximes eleccions i s'han mostrat convençuts que dins de cinc mesos tindran el suport majoritari per a continuar. 

 

Ximo Puig espera que els valencians aposten per aquest Consell perquè "no seria massa lògic tornar arrere", a la comunitat "més arruïnada de la història", amb els nivells de corrupció "més alts".

Catalunya i el 155

El president valencià s'ha referit també a la situació política a Catalunya. Puig considerat que l'aplicació "sistemàtica i permanent" de l'article 155 a Catalunya no serà la solució, perquè solament generarà "més confrontació", encara que "evidentment cal fer complir la llei", ha dit.

A més, s'ha sumat al cor de veus socialistes crítiques amb el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. Al seu juí, el president català "precisament no està ajudant" a trobar la solució. Puig  ha recordat que el primer que ha de fer qualsevol responsable polític és "complir la legislació vigent" perquè la llei és la que et dona legitimitat i "no ha de incitar la fractura social".

També et pot interessar

stats