El Front Abolicionista torna a demanar la modificació de la llei d'espectacles i carreteres

Asseguren que la proposició de llei suposaria un gran avanç, ja que permetria multar proxenetes i puters a la Comunitat Valenciana

El Front Abolicionista, durant una marxa a València, en una imatge d'arxiu
El Front Abolicionista durant una marxa a València en una imatge d'arxiu / Front Abolicionsita

El Front Abolicionista torna a demanar aquest dimarts que la llei d'espectacles i la de carreteres permeta multar proxenetes i puters que abusen sexualment de les dones en situació de prostitució a la Comunitat Valenciana. Ho farà en la Comissió de Polítiques d'Igualtat de Gènere i del col·lectiu LGTBI+ de les Corts amb les intervencions de Concha Hurtado i Amelia Tiganus. Aquesta última és una reconeguda activista feminista, escriptora i, a més, supervivent de la prostitució. El Front Abolicionista també ha convocat aquest mateix dimarts una concentració davant de les Corts per a reclamar que el parlament ho regule.

Precisament, el 23 de setembre passat, aquesta plataforma que agrupa més d’una cinquantena d’associacions feministes ja va registrar a les Corts diverses peticions per a reunir-se amb cadascun dels grups parlamentaris per a explicar-los la necessitat de reprendre aquesta modificació legislativa, que ja estava pendent en l’anterior legislatura. Encara que la va proposar l’exconsellera de Justícia la socialista Gabriela Bravo el juny del 2022, mai va arribar a tramitar-se durant l’anterior legislatura perquè la convocatòria d’eleccions la va deixar paralitzada.

Les tramitacions de la proposició de llei "suposaria un gran avanç en matèria d'abolicionisme a la Comunitat Valenciana", segons sostenen les activistes, ja que, entre unes altres coses, "permetria la introducció de la penalització de la terceria locativa en establiments on dones i xiquetes estan sent prostituïdes i la sanció a puters en aquests locals i en carreteres autonòmiques".

També et pot interessar

stats