Franz Ferdinand, Bastille i Vetusta Morla, entre les primeres confirmacions del FIB 2023

Els abonaments ixen a la venda aquest dimarts a partir de 39,99 euros

La banda britànica indie Franz Ferdinand
La banda britànica indie Franz Ferdinand, en un concert a Màlaga / Shutterstock

El Festival Internacional de Benicàssim (FIB) ha anunciat oficialment aquest diumenge el que ja era un secret a crits: el primer avanç del line-up per a l'edició del 2023. Entre els grups ja confirmats per a pujar a l'escenari entre el 13 i 16 de juliol destaquen bandes d'èxit internacional com són els britànics Franz Ferdinand, que reprenen la cita amb el popular certamen indie després de l'absència de l'any passat i es presenten de moment com a caps de cartell. També Bastille, Crystal Fighters, Kaiser Chiefs i Clean Bandit. L'aposta nacional, d'altra banda, passa per Vetusta Morla, Iván Ferreiro, Amaia i La Casa Azul.

L'organització del FIB ha resolt el peculiar joc que va llançar la setmana passada en les xarxes socials perquè fora el mateix públic del certamen el que "endevinara" els primers noms del cartell de l'any que ve. Es tractava de huit sopes de lletres diferents que amagaven cadascuna dos artistes o grups, una estratègia original que ha tingut prou èxit de participació.

En total el festival ha revelat als fíbers fins a vint noms en aquest primer avanç en què també hi figuren Sidonie, GinebrAs, Shinova, Sports Team, The Sherlocks, Only the poets, La La Love You, Elyella, Rufus T. Firefly, Ciutat Jara i Ladilla Russa.

Aquest dimarts, 11 d'octubre, al migdia, l'organització trau a la venda els primers abonaments generals, per un preu de 39,99 euros més despeses de gestió. A més, sorteja dues entrades VIP dobles. Dimarts el FIB ja va començar a vendre les entrades exclusives per a persones empadronades a Benicàssim.

L'edició del juliol passat va ser l'estrena de The Music Republic —promotora de l'Arenal Sound de Borriana, el Festival dels Arts de València, l'Interestelar de Sevilla, el Viña Rock de Villarrobledo i el Granada Sound— al capdavant del FIB. El festival benicassut acumulava a l'esquena alguns anys erràtics després de passar per diversos propietaris i la parada obligada de dos anys per la pandèmia. No obstant això, el retrobament amb el públic en el popular recinte de concerts ubicat al costat de l'N-340 es va fer per la porta gran, amb vora 50.000 assistents per dia.

També et pot interessar

stats