Flores (Vox) assegura que "el 99% del que s'ha identificat com a veto no ho és"

"Les polítiques culturals seran diferents; ni millors ni pitjors, diferents, i respondran al que els ciutadans consideren que ha de ser cultura", ha declarat el cap de llista de Vox per València

Carlos Flores es un acte recent
Carlos Flores en un acte recent / Twitter: @VOX_Valencia

El cap de llista de Vox per València en les eleccions generals, Carlos Flores, ha assegurat que "el 99% del que s'ha identificat com a veto no ho és", en relació amb les decisions sobre programació cultural en ajuntaments governats pel seu partit.

"Les polítiques culturals seran diferents; ni millors ni pitjors, diferents, i respondran al que els ciutadans consideren que ha de ser cultura", ha declarat en la taula de participació ciutadana de Vox instal·lada davant de la plaça de bous de València.

En qualsevol cas, ha assenyalat que "retirar una subvenció no és un veto" i cancel·lar una programació que "resultava absolutament insostenible financerament" no és un veto. "Veto és el que en molts altres àmbits culturals s'ha sentit durant aquests anys", ha replicat.

Ha lligat el tema amb la proposta que finalment Sumar va retirar del seu programa electoral: expulsar de la carrera periodística a qui desinforme. Una mesura que "ha sigut esborrada amb típex".

Estic confiat que es farà una bona gestió cultural, però l'esquerra ha d'assumir que serà de manera diferent, perfectament legítima.

Preguntat per com assumirà Vox les competències de Cultura de la Generalitat en el futur govern, al costat del PPCV, Flores ha avançat que hi haurà "artistes o manifestacions que no seran rebudes amb les portes obertes com ho havien sigut, i al revés".

Flores ha defés que "no és casualitat" que el seu partit haja triat al torero i empresari Vicente Barrera per a gestionar les competències de Cultura en el Consell, ja que "els bous són cultura i hi ha localitats que no conceben les festes estiuenques sense la presència del bou".

Retirar una subvenció no és un veto i cancel·lar una programació que resultava absolutament insostenible financerament, tampoc. Veto és el que en molts altres àmbits culturals s'ha sentit durant aquests anys.

També ha defés un "millor tracte" al sector audiovisual valencià, amb els representants del qual s'ha reunit aquest dilluns. Considera que en els últims anys no s'ha apostat per ell i s'ha "recorregut excessivament" al de Catalunya i Illes Balears.

Flores diu que Vox pujarà en vots el 23J

En clau electoral, Flores ha demanat als votants que "no facen cas" de les enquestes, que estan obstinades a convéncer-los que votar a Vox és malgastar el vot. Ha augurat que el 23J pujaran en vots, igual que en els comicis de 2019. Flores ha dit que la seua formació "donarà la sorpresa el 23 de juliol".

Carlos Flores ha defensat el programa electoral de la formació, que Santiago Abascal detallarà en un míting dijous a la Marina de València.

També et pot interessar

stats