La Fiscalia rebaixa a un any de presó la seua petició per a Camps pel cas Gürtel

En l'inici del juí sol·licitava dos anys i mig de presó i deu d'inhabilitació per a l'expresident de la Generalitat

L'expresident de la Generalitat Francisco Camps a la seua arribada a l'Audiència Nacional
L'expresident de la Generalitat Francisco Camps a la seua arribada a l'Audiència Nacional / Europa Press

La Fiscalia Anticorrupció ha rebaixat a un any de presó i sis d'inhabilitació la seua petició per a l'expresident de la Generalitat Francisco Camps, a qui acusa d'haver donat instruccions per a adjudicar un contracte a una empresa de la trama Gürtel el 2009.

Anticorrupció, que a l'inici del judici en l'Audiència Nacional sol·licitava dos anys i mig de presó i deu d'inhabilitació per a Camps, ha exposat aquest dijous les seues conclusions definitives. Així, ha retirat a l'expresident de la Generalitat el delicte de frau i ha sol·licitat per a ell un any de presó, sis d'inhabilitació i una multa de 250.000 euros per tràfic d'influències en concurs ideal amb prevaricació.

La Fiscalia ha contemplat, a més, els atenuants molt qualificats de confessió per a la desena d'acusats que van reconéixer els fets pels quals se'ls acusa, entre els quals es troben els considerats tres capitostos de la trama Gürtel, que ja compleixen elevades condemnes.

Aquest juí d'una ramificació de la macrocausa, en el qual també estan acusats tres exconsellers de Camps i diversos ex alts càrrecs, se centra en presumptes irregularitats en adjudicacions públiques a l'empresa Orange Market a la Comunitat Valenciana entre 2004 i 2009.

També et pot interessar

stats