La Fiscalia obri diligències d’investigació penal pels tuits “racistes” d’una regidora de Vox de València

Cecilia Herrero va publicar un missatge, en què convidava l’activista Serigne Mbaye a tornar al seu país, i Compromís ho va denunciar a la justícia

La regidora Cecilia Herrero, responsable d'Agricultura i Empreniment, intervé en un ple municipal
La regidora Cecilia Herrero, responsable d'Agricultura i Empreniment, intervé en un ple municipal / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 de maig 2024 - 13:16 Actualitzat: 15 de maig 2024 - 18:37

La Fiscalia de delictes d'odi ha obert diligències d'investigació penal pels tuits de la regidora de Vox a l'Ajuntament de València Cecilia Herrero, al capdavant d'Agricultura i Emprenedoria, que va publicar contra l'activista pels drets humans i exdiputat de l'assemblea de Madrid Serigne Mbaye.

Herrero li va dir en X, l’antic Twitter: “Falta que et tornes al teu país”. Una afirmació que el grup municipal Compromís va denunciar en considerar-los "racistes" i "xenòfobs. A l'abril la regidora de la formació taronja Lucía Beamud va posar en coneixement de la Fiscalia l'"atac" que Herrero va fer contra Serigne Mbaye.

Compromís va traslladar a la Fiscalia que actituds com la de Cecilia Herrero "no poden quedar impunes, especialment d'una representant pública", per la qual cosa considerava que el ministeri públic "hauria de prendre les accions legals pertinents" perquè eixe missatge podia constituir un delicte d'odi, tipificat en el Codi Penal, que sanciona els qui "públicament fomenten, promouen o inciten directament o indirectament a l'odi, l'hostilitat, la discriminació o la violència contra un grup, part d'este o contra una persona determinada per raó de la seua pertinença a aquell, com és el cas".

El 2 de maig Compromís va anunciar que ampliava la denúncia contra l'edil de Vox "després de trobar més missatges racistes i xenòfobs" emesos per Herrero en xarxes socials. "No podem permetre que a la ciutat es facen eixes afirmacions i queden impunes", va manifestar la portaveu de Compromís, Papi Robles, en referència als missatges d'Herrero.

“Tenim clar que esta regidora és una racista i no sols pel seu comentari contra un activista dels drets humans, sinó per l'historial que té en les seues xarxes socials”, ha exposat Beamud. "És un racisme més que evident", insistia. 

Herrero: "No hi ha res delictiu en les meues manifestacions"

Per la seua banda, Herrero ha dit que “no hi ha res delictiu” en les seues manifestacions. A les preguntes dels periodistes, el regidor s'ha preguntat “de qui depén la Fiscalia” i ha assegurat que “si hi ha una cosa reprotxable és l'acord antisemita de Compromís i el PSPV a l'Ajuntament de València”.

Herrero compta amb el suport del seu partit. Així ho ha deixat clar el segon tinent d'alcalde i portaveu de Vox a l'Ajuntament de València, Juanma Badenas: “té tot el suport del partit, del grup municipal i del govern municipal”, ha declarat al mateix temps que afirmava que els missatges d'Herrero “són comentaris que tenen a veure amb situacions aberrants o violentes, però no hi ha cap mena de racisme”.

També et pot interessar

stats