La Fiscalia dona suport a la petició del jutge per a imputar Mónica Oltra

El fiscal s'oposa al recurs presentat per la directora territorial d'Igualtat, Carmen Fenollosa

Oltra, aquest dijous, a les Corts
Oltra, dijous passat a les Corts

La Fiscalia Provincial ha expressat aquest dimarts el suport a la decisió del titular del jutjat d'instrucció número 15 de València d'elevar la causa per l'actuació de la Conselleria d'Igualtat en un cas d'abusos al Tribunal Superior de Justícia i demanar la imputació de la vicepresidenta, Mónica Oltra.

Segons han confirmat fonts del Ministeri Públic, el fiscal s'ha oposat al recurs presentat per la directora territorial d'Igualtat, Carmen Fenollosa, investigada al costat de 12 persones més, per l'actuació en un cas d'abusos sexuals en el qual va quedar condemnat l'exmarit de Mónica Oltra.

Fenollosa va recórrer contra la decisió de l'instructor d'elevar la causa al Tribunal Superior de Justícia com a pas previ per a la imputació de la vicepresidenta, que és aforada i no pot ser investigada en un tribunal ordinari.

El fiscal dona suport així a la petició del jutge d'instrucció número 15 formulada a l'alt tribunal valencià, perquè cite com a investigada –abans imputada– la vicepresidenta.

A la conclusió del procés per abusos contra l'exmarit d'Oltra, la menor víctima, representada legalment per un històric dirigent d'España 2000, i amb Vox com a acusació popular, ha iniciat un procés judicial contra la Conselleria per la suposada omissió del deure de custòdia i protecció, i per a determinar si es va produir un delicte en l'elaboració d'un informe intern –que desacreditava la seua versió– sobre el succeït.

El jutge instructor considera sospitosa l'actuació del personal directiu de la Conselleria, particularment dels qui van ordenar i van dur a terme el que es qualifica com a instrucció parajudicial.

Així mateix, considera que "no va existir en la Conselleria cap voluntat real d'esclarir els fets, sinó, per contra, d'ocultar-los, amb una mera aparença d'actuacions dirigides a esclarir-los".

Contra la decisió del titular del jutjat d'instrucció número 15 de València d'enviar la investigació a l'alt tribunal valencià, la representació legal de Fenollosa va presentar recurs per considerar que "cap irregularitat administrativa ni tampoc cap comportament delictiu s'ha comés" per la seua representada.

Així mateix, aquesta subordinada d'Oltra, processada en la causa al costat de dotze treballadors més d'Igualtat i professionals de l'atenció a menors, redundava en el seu recurs en la "inexistència d'indicis racionals i sòlids de la participació i responsabilitat d'Oltra".

També et pot interessar

stats