La Fiscalia demana penes de 22 i 25 anys per als cinc joves acusats de matar Samuel Luiz

El ministeri públic aprecia en dos d'ells l'agreujant d'odi contra l'orientació sexual 

Un dels detinguts per la pallisa mortal a Samuel Luiz arriba als jutjats de la Corunya l'agost de 2021
Un dels detinguts per la pallisa mortal a Samuel Luiz arriba als jutjats de la Corunya l'agost de 2021 / M. Dylan (Europa Press)

La Fiscalia de la Corunya demana penes de 22 i 25 anys de presó per als cinc acusats de matar d'una pallissa el jove homosexual Samuel Luiz, en una zona d'oci de la platja de Riazor (la Corunya). El ministeri públic els considera "coautors d'un delicte d'assassinat per traïdoria i acarnissament" i aplica en dos d'ells l'agreujant de discriminació contra l'orientació sexual de la víctima. Per a un dels cinc demana també una altra condemna de cinc anys de presó pel delicte de robatori amb violència.

En la matinada del 2 al 3 de juliol de 2021, Samuel Luiz, de 24 anys, va ser atacat per un grup de joves que el van colpejar fins a matar-lo, en el transcurs d'una pallissa que va ser captada per les càmeres de seguretat i amb telèfons mòbils. La investigació policial ha revelat indicis d'odi als homosexuals dels detinguts, pels comentaris que feren durant l'agressió. 

A més dels cinc processats, la Policia Nacional va detindre dos joves menors d'edat, que van ser condemnats a tres anys i mig d'internament en règim tancat com a autors d'un delicte d'assassinat per la seua participació en els fets.

També et pot interessar

stats