La Fiscalia arxiva la investigació a una ex alt càrrec de la Generalitat per l'ús de l'helicòpter de rescat

El ministeri públic no aprecia tracte de favor en el rescat d'una amiga de la llavors secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira

Els bombers rescaten la dona ferida amb un helicòpter
Els bombers rescaten la dona ferida amb un helicòpter / Consorci Provincial de Bombers de València

La Fiscalia ha arxivat les diligències d'investigació obertes a una ex alt càrrec del Consell, pel suposat ús indegut de l'helicòpter d'Emergències per al rescat d'una amiga accidentada, després de no apreciar indicis de delicte.

La investigació es va obrir el mes de febrer passat a la llavors secretària autonòmica d'Economia, María José Mira, que va ser també secretària autonòmica de Finançament en l'anterior executiu del Botànic, però que va ser destituïda el 27 de febrer, després d'haver-se conegut aquests fets.

Mira era alt càrrec del govern valencià des del 2015, quan va ser nomenada secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament amb el Consell del PSPV, Compromís i Unides Podem; des de setembre del 2023, va ser secretària autonòmica d'Economia amb el Consell de coalició del PP i Vox.

La denúncia que va rebre Fiscalia es basava en el possible tracte de favor que hauria pogut rebre una amiga de Mira, que va patir una fractura de turmell en una senda de Iàtova (Foia de Bunyol) i va ser rescatada amb un helicòpter, un extrem que finalment no s'ha apreciat per part del ministeri públic.

Després de deixar el càrrec, Mira va ser contractada pel Grup Dominguis Energy Services (GDES) com a directora de projectes estratègics.

També et pot interessar

stats