Rescaten una dona a la cova de Las Palomas, a Iàtova, per una lesió al peu

La senderista s'ha girat el turmell mentre caminava pel paratge i, per a poder fer el rescat, han mobilitzat un helicòpter

Els bombers rescaten amb un helicòpter a la dona ferida
Els bombers rescaten la dona ferida amb un helicòpter / Consorci Provincial de Bombers de València

El Consorci Provincial de Bombers de València ha atés al voltant de les 10:30 hores del matí un avís per a rescatar una dona que s'havia lesionat el peu mentre feia senderisme al paratge de la cova de Las Palomas, al terme de Iàtova (Foia de Bunyol).

Al lloc de l'incident s'ha mobilitzat al Grup de Rescat GERA del Consorci, juntament amb un helicòpter de rescat de la Generalitat, el coordinador forestal del Consorci i la unitat de bombers forestals de GVA-SGISE.

Moments del rescat al paratge de Iàtova
Moments del rescat al paratge de Iàtova / Alberto Alonso
La dona s'ha torçat el turmell mentre practicava senderisme
La dona s'ha torçat el turmell mentre practicava senderisme / Alberto Alonso

Segons ha explicat Ángel Domínguez, coordinador del Consorci de Bombers de València, l'accés fins a arribar on estava la dona presentava algunes complicacions i s'ha decidit enviar l'helicòpter perquè el rescat fora més ràpid i còmode. Els mitjans sanitaris l'han atesa i el rescat ha acabat a les 12:30 hores.

Domínguez ha aprofitat per a fer una crida a les persones que fan senderisme perquè hi vagen ben preparades, amb calcer adequat, aigua i, sobretot, que caminen amb compte per evitar accidents com aquest.

També et pot interessar

stats