Feijóo veu Meloni "proeuropeista" i retrau al PSOE les crítiques quan Ribera diu que es "pot dialogar" amb ella

El líder del PP diu que el seu partit a escala europea "no ha de pactar amb l'extrema dreta", remarcant la diferència de la primera ministra italiana amb Orbán. Afig que treballa amb l'escenari de "guanyar clarament" al PSOE en les europees

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, este diumenge a Madrid
El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, diumenge a Madrid / Jesús Hellín (Europa Press)

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat este dimecres que la primera ministra d'Itàlia, Giorgia Meloni, és "proeuropeista" i ha retret al PSOE les crítiques quan la candidata socialista a les europees, Teresa Ribera, ha dit que es "pot dialogar" amb ella.

Al seu parer, Meloni "no és homologable" al primer ministre d'Hongria, Viktor Orbán, i l'ha comparat amb el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, de qui diu que les declaracions públiques no són homologables al PSOE.

"Jo el que he dit i ho mantinc és que nosaltres no hem de pactar amb l'extrema dreta a Europa", ha declarat Feijóo en una entrevista en Onda Cero, quan li han preguntat per les seues declaracions sobre Meloni. Ha assegurat que no li sembla homologable a altres partits d'eixa ideologia a Europa.

En qualsevol cas, Feijóo ha recriminat al PSOE que el critiquen per eixes paraules quan Pedro Sánchez es reuneix amb Meloni i la seua candidata, Teresa Ribera, fa declaracions assegurant que es "pot dialogar" amb la primera ministra d'Itàlia.

"El que he dit i el que mantinc és que la senyora Meloni està defensant l'estat de dret, ha signat el Pacte d'Immigració Europeu i es declara proeuropea", ha indicat.

Defensa "l'estabilitat política" dels acords amb Vox

Quant als pactes del PP amb Vox a la Comunitat Valenciana o Castella i Lleó, Feijóo els ha justificat i ha dit que no hi ha "contradiccions" amb el programa electoral amb el qual el PP es va presentar a les autonòmiques.

A més, ha destacat l'estabilitat política que hi ha en eixes regions. "A les comunitats on governa el PP, hi ha estabilitat política, s'està complint el programa electoral i estem sent útils".

Guanyar les eleccions europees

Feijóo ha subratllat que l'objectiu del PP és guanyar les eleccions europees del 9 de juny i creu que així ocorrerà. "Jo isc a guanyar, eixim a guanyar", ha emfatitzat, després de recordar que les enquestes no van encertar en les eleccions gallegues ni les basques ni les catalanes.

"Jo considere que seria un fracàs perdre les eleccions europees. En este moment treballem amb l'escenari de guanyar clarament el PSOE, ser primera força i ser, al costat del PPE, el partit que dirigisca Europa", ha agregat.

Un "èxit" la mobilització de la Puerta de Alcalá

D'altra banda, Feijóo ha justificat i qualificat d'èxit la mobilització del PP a la Puerta de Alcalá diumenge perquè la llei d'amnistia "no va passar per les urnes" i és un "supòsit d'il·legalitat".

De fet, ha destacat que els lletrats del Senat en el seu informe van advertir de "setze supòsits d'inconstitucionalitat".

També et pot interessar

stats