Feijóo reclama que el pla de Sánchez incloga propostes del PP per a secundar-lo

El nou líder dels populars insisteix en la necessitat d'abaixar impostos per a combatre la inflació

Feijóo, elegit nou president del Partit Popular
Feijóo, elegit nou president del Partit Popular / Julio Muñoz (Efe)

El nou líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha argumentat aquest dimarts que si el president del govern, Pedro Sánchez, vol el suport del PP al pla per a respondre a les conseqüències de la guerra a Ucraïna ha d'estar disposat a incloure les seues propostes perquè el contrari és dir-los "això és sí o sí".

En una entrevista a Onda Cero, el president dels populars ha assenyalat que la prioritat del PP en la reunió convocada per Sánchez dijous que ve és la situació econòmica i la posició espanyola sobre el Sàhara i sobre el conflicte a Ucraïna i no la renovació del Consell General del Poder Judicial, encara que parlarà amb Sánchez si ho plantejara.

Feijóo és crític amb l'absència de les rebaixes fiscals promeses en la Conferència de Presidents en el pla de l'executiu, que li sembla un "pegat", s'ha preguntat si es tramitarà com a projecte de llei per a poder esmenar-ho i ha avisat que no pot secundar-ho si menteix als espanyols atribuint l'alta inflació únicament a la invasió russa.

Preguntat sobre si el govern "es folra" amb els impostos, com ell va afirmar, amb l'increment de la inflació, Feijóo ha matisat que aquesta és una expressió "més o menys col·loquial", sense ànim desqualificador, i ha sostingut que sí que ha augmentat la recaptació, un extra que el PP demana retornar als ciutadans en forma de rebaixa fiscal.

"Tenim una inflació del 10%, disminuirem o no els impostos atés que tot és un 10% més car?, aquest és la pregunta que el govern no ha respost", ha afirmat Feijóo, que ha recalcat que no comparteix la "política econòmica del govern perquè no funciona".

Sobre el CGPJ, ha assenyalat que el criteri del seu antecessor, Pablo Casado, que demanava una reforma perquè la majoria dels vocals foren triats directament pels jutges, és "acceptat comunament" i "té una certa validació de la UE", al mateix temps que ha retret el canvi legal per a impedir nomenaments quan aquest òrgan estiga en funcions, que considera un bloqueig i una ingerència.

A més, veu difícil posicionar-se respecte a la postura d'Espanya sobre el Sàhara Occidental, que, afirma, desconeix, quan després de quaranta anys de passos "mesurats, pausats i consensuats" la nova posició es coneix per un comunicat marroquí i a més l'ha marcada "exclusivament una persona, sense comentar-li-ho al Consell de Ministres ni a cap partit de l'oposició".

Com a nou líder de l'oposició, Feijóo ha afirmat que no descarta ser senador per designació autonòmica i ha confirmat que presentarà la seua renúncia com a president de la Xunta en "les pròximes setmanes" i al maig "tot el món estarà en lloc".

A més, ha confirmat que va oferir a Casado romandre en política activa, encara que el seu antecessor ho va descartar, però manté la porta oberta per si d'ací a un temps se sent una altra vegada "motivat". "Mentre jo siga president del partit tindrà un lloc en el PP".

També et pot interessar

stats