Feijóo allunya els pactes amb l'actual PSOE després de suspendre el diàleg del CGPJ

El líder del PP ha avisat el govern que hi ha "moltes coses negociables en democràcia, però l'Estat no és una d'elles" i la justícia és un "cas paradigmàtic"

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, aquest divendres a Vitòria
El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, aquest divendres a Vitòria / L. Rico (Efe)

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha allunyat la possibilitat d'aconseguir pactes amb l'actual PSOE després de donar aquest dijous per suspeses les negociacions per a renovar el Consell General del Poder Judicial.

El cap de l'oposició ha avisat el govern que hi ha "moltes coses negociables en democràcia" però l'Estat "no és una d'elles" i la justícia és un "cas paradigmàtic".

"Sé que els ciutadans enyoren acords i pactes d'Estat, jo també i estic segur que arribaran amb aquest PP i amb un altre PSOE", ha afirmat Feijóo en un desdejuni informatiu del diari El Correo a Vitòria.

Unes declaracions que arriben després de suspendre les converses per a renovar la justícia en constatar que el president, Pedro Sánchez, mantenia la intenció de rebaixar les penes del delicte de sedició.

Segons Feijóo, el govern ha fet seua la "deslegitimació de l'Estat" de l'"independentisme radical que s'obstinava a dir que la transició era la mera continuació del franquisme" i en conseqüència havia de ser "soscavat a poc a poc".

Una "estranya conversió" que no sap si és per "convicció profunda" o per "mer oportunisme" per a mantindre's en el poder.

També et pot interessar

stats