Feijóo advoca a Elx per un pacte europeu de l’aigua per a finançar infraestructures hídriques

El líder del PP participa en el seu primer acte de campanya a la Comunitat Valenciana, on critica que Ribera siga la cap de llista socialista, a pesar d’haver sigut lesiva per al camp i l’aigua

Feijóo, el tercer per l'esquerra, acompanyat de Mazón i diversos barons populars a la seua arribada a Elx
Feijóo, el tercer per l'esquerra, acompanyat de Mazón i diversos barons populars a l'arribada a Elx / Europa Press

Un pacte europeu de l'aigua per a finançar infraestructures hídriques. És la proposta que ha llançat este divendres a Elx el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, en el primer acte de la campanya de les europees, a la Comunitat Valenciana.

El líder dels populars feia esta proposta acompanyat pel president de la formació a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, i de diversos barons populars, com Francisco Pérez Llorca, secretari general del PP a la Comunitat Valenciana, i Toni Pérez, el president del PP d’Alacant, entre altres càrrecs que han assistit a l’acte de campanya.

Feijóo ha apel·lat a l’escassetat hídrica de les comarques del sud i, en este sentit, ha criticat que el PSOE haja elegit com a candidata al Parlament Europeu la vicepresidenta Teresa Ribera. Al seu juí, la cap de llista socialista forma part, juntament amb Pedro Sánchez, dels polítics “més lesius” per al camp, la indústria i l’aigua a Espanya.

“Posar de número u en la llista del PSOE Teresa Ribera, la ministra de medi ambient, és tota una declaració en contra de l'agricultura, de la ramaderia, de la indústria, de la pesca i de l'aigua”, ha proclamat Feijóo en un acte al parc del Palmerar de la capital del Baix Vinalopó.

El cap de l'oposició ha avançat que el PP promourà un pacte europeu de l'aigua i ha subratllat que “solament Espanya ho porta en el seu programa” per a les europees del 9 de juny, una cita amb les urnes que, segons ha ressaltat, “guanyarà el PP”.

A més, ha destacat que en les europees es decidirà “entre dos models: el model socialista i el model reformista”. “No hi ha més models, els altres són grupuscles que intenten crear dificultats i problemes quan realment el que hem de fer és avançar, crear oportunitats, créixer”, ha proclamat.

Per la seua banda, el president del PP a la Comunitat Valenciana demanava, en la intervenció en l’acte de campanya, seguint la línia del pacte de l’aigua proposat per Feijóo, tres principis per a tractar esta matèria que mereix ser avaluada “de manera seriosa”.

“Un, que entenguem que l'aigua és de tots i no del que més crida ni el que la té més a prop”, ha manifestat. “Dos, rigor i tres, ganes d'asseure'ns a dialogar. Fixeu-vos que senzill, fixeu-vos que poc és el que demanem en l'assumpte de l'aigua, per a l'aigua de l'Albufera que ens estan negant, per a l'aigua del Tajo Segura que ens estan negant”, ha agregat, al mateix temps que ha insistit que els transvasaments “són possibles” perquè a la Comunitat Valenciana “ja s'han fet” els “més difícils”.

D’altra banda, el president dels populars valencians ha demanat centrar la campanya de les europees en “el que realment necessita Espanya” i no en “coses de fa molt temps en una galàxia molt llunyana”. 

També et pot interessar

stats