Arranca la campanya electoral per a les europees, amb protagonisme de la Comunitat Valenciana

Este divendres Alberto Núñez Feijóo (PP) estarà a Elx i este dijous Pedro Sánchez (PSOE) ha participat a València en un acte previ a l'inici oficial de la campanya

Actes de començament de campanya electoral de les europees
Actes de començament de campanya electoral de les europees / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 de maig 2024 - 22:19 Actualitzat: 24 de maig 2024 - 18:07

La Comunitat Valenciana pot ser territori clau en estes eleccions i els líders estatals ho saben. Este divendres al matí, el líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha estat a Elx i este dijous el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va participar a València en un acte previ a l'inici oficial de la campanya. 

Sánchez va estar acompanyat per la número u en la llista socialista i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera; l’expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, o la secretària general del PSPV-PSOE, Diana Morant, entre d’altres. 

Per la seua banda, el PP valencià ha iniciat la campanya a València de la mà del president dels populars valencians, Carlos Mazón, de l'alcaldessa de València, María José Catalá, i del candidat popular a Europa Esteban González Pons, número quatre en la llista.

El PP ha donat la benvinguda a la campanya en un sopar de carrer. González Pons ha defés que les eleccions europees són en realitat unes eleccions espanyoles. Ha obert l'acte Mazón, que ha fet referències directes a la ministra Ribera, a la qual ha tornat a acusar de mentir en la crisi oberta entre administracions per l'aigua que arriba a l'Albufera.

Mazón també ha fet un discurs en clau valenciana. "El canvi ha vingut a València, el canvi està a punt d'arribar a Espanya i el canvi farà que València pinte a Europa, reivindique a Europa i siga el que de veritat mereixem", ha dit el líder del PP valencià. "València i la Comunitat Valenciana han de decidir unes quantes coses. En estes eleccions començarem a VEURE si el canvi que hem posat en marxa ací pinta a Europa o no", ha remarcat.

Compromís-Sumar

Per la seua banda, la coalició Compromís-Sumar ha aprofitat les últimes hores abans de l'inici de la campanya electoral per a reunir-se al barri de Patraix, a València. Vicent Marzà és el candidat número 3 en la llista al Parlament Europeu.

Marza diu que volen estar presents a les institucions per a frenar l'auge de l'extrema dreta i alhora construir una Europa que pose els drets laborals i socials per damunt dels interessos dels mercats. "Construir una Europa més feminista, més igualitària, que avance en drets i que ens ajude a canviar el model productiu respectant el nostre planeta", ha dit Marzà.

Ciutadans

Ciutadans, al seu temps, confia en Europa per a mantindre la veu del partit després de dos cites electorals en què ha perdut la representació parlamentària. La presidenta del partit a la Comunitat Valenciana, Mamen Peris, és la número quatre en la llista del seu partit, que forma part del Grup Liberal Europeu.

Vol portar l'agenda valenciana a Europa. "Defendre els nostres llauradors i defendre el corredor mediterrani", ha resumit Peris. La candidata també ha dit que lluitarà pel soterrament, amb fons europeus, de les vies a Alfafar.

Vox

Vox ha arrancat esta vesprada en Castelló els primers passos de la campanya. Allí la candidata Llanos Massó s'ha mostrat disposada a fer un canvi de rumb en les polítiques marcades des de Brussel·les.

"El pacte verd i l'Agenda 2030 és una condemna de mort per al nostre sector primari i també són una condemna totes les polítiques climàtiques i les exigències sobre emissions i energia per a la nostra indústria", ha dit Massó.

Podem

I Podem ha encetat la campanya a Madrid. La cap de llista a les eleccions europees, Irene Montero, ha participat en un acte acompanyada de la secretària general del partit, Ione Belarra. A València, Podem ha realitzat l'enganxada de cartells, que obri la carrera electoral al Parlament Europeu. 

També et pot interessar

stats