Esquerra Unida creu que una coalició de forces amb Compromís i Podem encara seria possible

Estefania Blanes ha mostrat la seua sorpresa perquè des de Compromís donen per trencada una futura unió electoral quan ni tan sols s'han reunit encara 

Estefania Blanesa a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Esquerra Unida considera que una coalició de forces entre la seua formació, Compromís i Podem encara seria possible. La portaveu de direcció d'EU i portaveu adjunta d'UP a les Corts, Estefania Blanes, ha mostrat a Les notícies del matí la seua sorpresa perquè des de Compromís donen per trencada una futura unió electoral quan ni tan sols s'han reunit encara.

Per a Blanes, “és precipitat Papi Robles isca públicament dient que això està tot trencat quan precisament la primera reunió formal que tindrem amb Compromís serà la setmana que ve i la primera reunió formal que tindrem amb Podem, també. Potser siga per a dir-nos que no hi ha res a fer, és possible”.

La portaveu de direcció d'EU remarca que “la nostra forma de treballar és buscar consensos i ampliar majories d'esquerres progressistes i ho fem sempre”. És per això que “cal continuar treballant no per una unitat perquè sí, sinó per una unitat amb uns objectius clars de mantindre les majories al Botànic”. A més, ha fet referència a aquests coalicions que sí que estan donant resultats en la política municipal.

Blanes ha manifestat que la millor opció de garantir el futur del govern del Botànic és unir sota una mateixa formació la majoria de forces d'esquerra. Això sí, amb un nom inclusiu on totes les forces se senten representades.

“En Unides Podem es va eliminar l'última part del nom EU, i ha sigut un problema perquè no es representa aquesta part. O han d'aparéixer tots o que no incloga a ningú i tots se senten representats”. Ha posat l'exemple de Sumar en l'àmbit estatal, “un nom podria ser una fórmula a escala autonòmica d'inclusió de tots”.

Estefania Blanes ha reconegut que quan falten cinc mesos per a les eleccions “arribem tard i hauríem d'haver parlat abans de manera contínua per a veure un espai comú de candidatura, però sempre ens passa el mateix. Jo espere que s'acceleren les converses”.

Llei de participació ciutadana i foment de l'associacionisme

La setmana que ve es reprenen les sessions plenàries de les Corts. Blanes ha destacat que la seua prioritat en el tram final de la legislatura és “acabar amb la tramitació” de la Llei de participació ciutadana i foment de l'associacionisme de la Comunitat Valenciana. “És fonamental que isca aquesta legislatura per tot el treball dels col·lectius que hi ha darrere”.

Segons ha explicat, aquesta llei que impulsa la conselleria de Rosa Pérez Garijo amplia la participació en qualsevol col·lectiu i fa que els pressupostos participatius siguen “blindats i d'obligat compliment”.

També et pot interessar

stats