Espanya signa un tractat fiscal amb el Regne Unit per a afrontar la situació a Gibraltar després del Brexit

Borrell destaca que és el primer tractat internacional entre ambdós països sobre el penyal després del d'Utrecht.

El ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, en una imatge d'arxiu
El ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, ha signat aquest dilluns el tractat fiscal negociat amb Londres per a afrontar la situació de Gibraltar després del Brexit. Borrell ha subratllat que és "el primer tractat internacional entre Espanya i el Regne Unit sobre Gibraltar després del Tractat d'Utrecht".

El tractat estableix les noves normes fiscals que regulen la relació fronterera entre Gibraltar i Espanya en matèria fiscal. Ara ha de ser aprovat pel Consell de Ministres i ratificat pel parlament. L'objectiu és evitar que Gibraltar siga un focus on hi haja "una competència fiscal deslleial amb Espanya", ha dit el ministre.

Borrell ha explicat que s'ha signat ara perquè "ha costat moltíssim treball", i en l'últim moment sempre han aparegut problemes perquè és un "tema delicat i hi ha moltíssims interessos en joc".

Es tracta del cinqué acord negociat per Espanya amb el Regne Unit amb la finalitat de resoldre el que el govern central considera aspectes "irritants" sobre Gibraltar, junt amb el medi ambient, el contraban de tabac, la cooperació policial i els drets dels ciutadans. Aquests quatre són acords polítics, però la matèria fiscal exigeix ser abordada en un tractat internacional que avalen les Corts Generals.

També et pot interessar

stats